La presidenta del grup municipal de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ha escenificat aquest dijous al vespre el seu compromís amb la ciutat amb una conferència de títol explícit, "Barcelona!", on ha detallat les línies mestres d’un programa que té com a puntal bàsic la decisió de “rebel·lar-se” contra l’actual govern municipal de coalició, que ha titllat d'“antiprojecte de Colau i Collboni”.

Artadi, que compagina el seu rol com a cap visible de Junts a la Casa Gran amb el de portaveu de Junts per Catalunya i el de diputada al Parlament de Catalunya, ha volgut jugar aquest dijous les seves cartes com a barcelonina per erigir-se en una alternativa clara i viable davant la coalició de govern municipal encapçalada per Ada Colau (BComú) i Jaume Collboni (PSC), i ha reivindicat el seu paper “com a alcaldessa” en un futur.

Amb un aforament del cinema Phenomena ple fins allà on les restriccions de la covid ho permeten i amb la presència, entre d’altres, de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, dels consellers Jaume Giró, Josep Maria Argimon, Victòria Alsina, Lourdes Ciuró, Gemma Geis i Violant Cervera, el president Artur Mas, els exconsellers Quim Forn ―fortament ovacionat quan Artadi ha recordat el seu pas per la Casa Gran― i Josep Rull i el secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez entre d’altres, Artadi ha donat inici a la seva conferència amb una referència a la infantesa i el Laberint d'Horta, un recurs que li ha permès establir una comparació amb el “gran laberint” en què s’ha convertit el govern municipal.

Conferencia Elsa Artadi Junts Aplausos Joaquim Forn Montse Giralt

Primeres files de l'auditori / Miontse Giralt

En una conferència que s’ha convertit en una reivindicació del model Barcelona de col·laboració amb la societat civil i una crida a no rendir-se i rebel·lar-se contra el desgovern de Colau i Collboni per tornar a pensar la ciutat en gran, la cap de files de Junts a l’Ajuntament ha afirmat que “estem perdent” la ciutat. “Cada dia la reconeixem una mica menys”, ha afegit, i per això ha declarat: “Vull compartir amb vosaltres que jo no em resigno que continuï per aquest camí, que no em rendeixo; que em revolto contra aquesta situació perquè sé que un altre futur per a Barcelona és possible”.

Barcelona ara: “Empobrida, caòtica i insegura”

Artadi ha volgut comparar la situació de la Barcelona actual, “empobrida, caòtica i insegura” per culpa de “qui governa la ciutat des de fa 6 anys”, amb la seva proposta, “una alternativa de futur, de progrés i sostenible”.

“Dos de cada tres barcelonins i barcelonines creuen que la ciutat empitjora cada any”, ha assenyalat Artadi, que ha posat exemples en els camps de l’energia ―“Barcelona Energia és zero efectivitat, zero transcendència, zero impacte”―, la mobilitat ―”què passa quan talles un carrer?, que els cotxes no s’evaporen i van pel carrer del costat”― i el benestar ―“avui les desigualtats han crescut i la ciutat s’empobreix―.

ARTADI 14 (1)

Pla general de la conferència / Montse Giralt

Entre crítiques a la implantació de les superilles, les operacions d’urbanisme tàctic i la mala posada en pràctica del sistema de recollida de residus porta a porta a Sant Andreu, Artadi ha insistit que, per superar els problemes actuals de la ciutat, ha arribat el moment de “recuperar l’ambició de ciutat, recuperar l’orgull de Barcelona i tornar a liderar els reptes urbans”, idees que Artadi ha fet seves.

“El govern de Colau i Collboni és el govern de l’antiprojecte: ni desenvolupa un projecte propi per a la ciutat ni permet que d’altres ho facin”, ha continuat Artadi, que ha afirmat que en aquests moments “tenim una Barcelona on tot és tàctic i efímer”, perquè “no s’està pensant per liderar la ciutat del futur”.

“Com a alcaldessa ―ha assenyalat Artadi―, el meu principal objectiu serà teixir una aliança de ciutat entorn a un projecte de futur per a Barcelona”. Per això ha insistit que “cal canviar aquest govern”.

“El meu barcelonisme és desesperat”

En el tram final del discurs, Artadi ha citat Josep Maria de Sagarra: "Jo confesso que el meu barcelonisme és desesperat, que el meu entusiasme per la vila on he nascut no té límits" i ha insistit en el missatge clau de la seva estratègia de futur: “Jo em rebel·lo, em revolto contra aquest laberint, contra els que ens governen, o millor dit, ‘desgovernen’ la millor ciutat del món. És la meva ciutat, és la nostra ciutat. Jo no claudico, jo no em rendeixo”.

Artadi ha tancat el seu parlament amb un compromís personal: “Estic disposada a deixar-me la pell per construir aquesta alternativa i guanyar Barcelona per a tothom, els d'ara i els que vindran”. Així s’ha reivindicat com a cap de llista de Junts per Catalunya per a les eleccions municipals de maig del 2023, disposada a “lliurar aquesta batalla”.

 

Imatge principal: Elsa Artadi en la conferència 'Barcelona!' / Montse Giralt