Dia sí, dia també, Junts per Catalunya rep algun input per part d'ERC convidant a teixir una aliança de govern a l'Ajuntament de Barcelona que inclogui Ada Colau. El tàndem Joaquim Forn-Elsa Artadi, però, ho té clar: amb els comuns no hi ha res a fer. "Cal un canvi, no un recanvi i JxCat és l'única garantia que no pactarà amb l'actual govern municipal", ha sentenciat Artadi. La número dos de JxCat ha presentat el seu projecte de ciutat, aquest dijous al migdia a la Cambra de Comerç. 

"Venim de quatre anys d'un Ajuntament que ha creat problemes on no n'hi havia, com ara en la seguretat, i que ha convertit la llista de prioritats en la llista de fracassos, que es dedica a culpar els altres i que funciona amb prejudicis en lloc de diàleg, un govern populista i dogmàtic amb molta proclama i poques accions", ha criticat Artadi.

Però també volgut marcar la diferència amb el model d'ERC, el PSC i Cs. I ho ha fet amb contundència. "Barcelona no pot afrontar el futur amb propostes dels anys 80, que són les de Maragall, promeses incomplertes dels socialistes i propostes importades de Valls".

Davant de tot això, innovació i ecologia, són els dos vectors sobre els quals pivota la proposta de JxCat per a la capital de Catalunya per convertir-la en una "ciutat verda, sostenible, saludable i vivible". I Artadi s'ha dedicat a desgranar-los. Per exemple, obrir Barcelona a la muntanya, soterrant zones d'aparcament i la Ronda de Dalt i fent baixar corredors verds des de Collserola fins la Ciutadella. 

Prou mentides

Entrant en el debat sobre com resoldre, o si més no millorar el greu problema d'habitatge que pateix Barcelona, la candidata de JxCat ha afirmat que "el primer que cal fer és deixar de mentir", recordant que Colau va dir en campanya fa quatre anys que hi havia 80.000 pisos buits a la ciutat i que en construiria 8.000 i que totes dues coses han resultat ser falses. En aquest sentit ha assegurat que "és un insult a la ciutadania que ara entrem en una subhasta a veure qui promet més pisos, perquè depèn de molts factors". La seva proposta passa per impulsar polítiques de lloguer assequible oferint un preu del sòl més barat a les constructores a canvi que aquestes rebaixin el preu del lloguer.

En relació a la mobilitat, Artadi aposta per mimar el vianant i per reduir la presència del cotxe a la ciutat oferint una alternativa de transport públic a aquells qui vénen de fora a treballar. Pel que fa al turisme, planteja la necessitat que l'Ajuntament torni a liderar la promoció turística, per evitar que siguin els tour operadors els qui ho facin i poder així escollir el model de turista que li cal a la ciutat. I contra la inseguretat, "que la Guàrdia Urbana torni a fer de policia". 

El públic ha quedat satisfet amb la conferència, que ha conclòs amb un aplaudiment unànime. Avui, Artadi jugava a casa.