Els Verds-Alternativa Verda, que anteriorment havien format coalició amb Iniciativa (ICV), demanen ara el vot per JuntsxCat. Així, aposten per "restaurar el Govern legítim amb el president Carles Puigdemont al capdavant".

També demanen "revertir els efectes nocius de l'aplicació de l'article 155, facilitar l'alliberament dels presos polítics catalans i construir una República catalana sobre la base del respecte i l'economia sostenible".

Els Verds veuen la situació actual com a "excepcional" a causa d'"un cop d'estat dut a terme pel govern del PP". A més, asseguren que JuntsXCat "és la llista que s'assembla més a una llista unitària, oberta, plural, sense sigles partidistes i formada per persones de molts i diversos àmbits de la societat".

El partit també posa a "disposició del Govern legítim" la seva experiència en els camps de la sostenibilitat i recorda que ells no aposten per la divisió entre l'esquerra i la dreta, sinó "entre aquelles persones que accepten els límits ecològics i aquelles que no".

Els Verds han fet públic el seu posicionament aquest dimarts, hores abans del tancament de la campanya per a les eleccions del 21-D.