Fa tres anys, el Departament d'Interior desplegava un operatiu molt especial pel 12-O. Concentrava el dispositiu en la manifestació ultra que es convocava a la plaça dels Països Catalans i en la dels partits unionistes com PP, C's o entitats com Societat Civil Catalana a la plaça Catalunya.

Enguany, els Mossos estaran més tranquils. Dels cinc comunicats de manifestació rebuts aquest any, cap promet grans concentracions de gent. Només una de les convocatòries els inquieta i no precisament pels convocants, que la policia té més vistos que el TBO, sinó pels habituals contramanifestants.

Es tracta de la manifestació de Democracia Nacional i Democracia Nacional Joven, que han convocat una marxa des de la plaça d'Espanya fins la plaça Sant Jordi de Montjuïc. El títol: Reconquista de España. Els Mossos asseguren que ja tenen preparat el dispositiu d'encapsulament i seguiment.

Ara bé, la policia alerta que és en aquesta manifestació on apareixen els col·lectius antifeixistes que la contraprogramen sense passar cap comunicat a Interior. "Tenim previst en l'operatiu que hi treguin el cap", asseguren.

La resta de comunicats provenen del sindicat CGT de Tarragona, que es manifestarà a la Rambla Nova de la ciutat "Contra el Feixisme i Contra l'OTAN", i tres altres peticions, que s'integren en una sola convocatòria a les 11 del matí davant la Pedrera de Barcelona i que acabarà a la plaça Catalunya. És la Plataforma Hispana en Catalunya, Som a Temps i d'Espanya i Catalans, que compta amb el suport de partits feixistes com Falange, patronals unionistes com Empresaris de Catalunya o associacions que tenen per objectiu carregar-se el sistema d'immersió lingüística com Convivencia Cívica Catalana.