Quan ja s'han anunciat les mobilitzacions i el Govern torna a apel·lar a una tardor calenta, els Mossos activen totes les unitats per no tenir sorpreses aquest segon aniversari del referèndum.

La prefectura de la policia catalana vol tenir tots els seus homes a punt "per si fan falta", segons fonts de la cúpula dels Mossos. No hi ha informacions rellevants sobre aldarulls. De fet, a la Comissaria d'Informació no hi ha cap alerta més enllà de les habituals.

Els Mossos d'Esquadra treballen en diversos escenaris de mobilització. La Comissaria General d'Informació ha aportat diversos indicis del que pot passar arran de la sentència i el segon aniversari de l'1-O. Però cap d'ells s'allunya gaire del que ja hem vist en ocasions anteriors: concentracions, manifestacions, talls de vies i intents de col·lapsar algunes infraestructures com l'AVE i l'aeroport.

Per això hi haurà més vigilància en els edificis judicials i de l'administració i seus polítiques. Això vol dir que es posen en marxa quatre dispositius: Toga, Estadi, Fòrum i Atrium, que donen forma al dispositiu Minerva.

Els Mossos destinaran els màxims recursos operatius. A partir de l'1-O s'activaran el 100% dels operatius.