Avancem, la formació sorgida del corrent crític del PSC que lidera Joan Ignasi Elena, anirà en la candidatura d'Esquerra a les pròximes eleccions generals del 20 de desembre. Entre els noms, que les dues formacions han pactat incorporar a les llistes, figura un dels principals impulsors d'Avancem, Jordi del Río, que entrarà a la candidatura al Senat per Barcelona, mentre la regidora de l'Ajuntament de Calonge Elisenda Pérez se sumarà a la de la Cambra alta per Girona. També incorporaran un dels seus membres a la llista al Congrés per Barcelona, José Manuel Bueno, que figurarà en el lloc 9 o 10.

Avancem ja va tancar un acord amb ERC per concórrer plegats a diferents ajuntaments catalans a les eleccions municipals del passat mes de març.

Jordi del Río, professor universitari i assessor en comunicació, va ser dins del PSC un dels homes de màxima confiança de l'exprimer secretari del partit Raimon Obiols. Elisenda Pérez es regidora per l'Ajuntament de Calonge, on va concórrer encapçalant una candidatura en coalició amb MES, però no amb Esquerra.