_MG_8319

Avui és l'últim dia de campanya electoral, jornada sinònima de mítings finals. Tant a Catalunya com a la resta de l'Estat, les forces polítiques que concorren aquest pròxim diumenge intentaran convèncer a l'electorat per què els han de votar.

A Catalunya

Les primeres formacions a irrompre en escena seran el PSC, Ciutadans, En Comú Podem i Unió. A partir de les 19h, el PSC celebrarà el seu míting final al pavelló Vall d'Hebron. L'acte comptarà amb el candidat a la presidència del govern, Pedro Sánchez, la número u al Congrés per Barcelona, Carme Chacón i el primer secretari dels socialistes a Catalunya, Miquel Iceta.

A la mateixa hora, Ciutadans, amb el cap de llista per Barcelona, Juan Carlos Girauta, i la diputada Inés Arrimadas, reunirà els seus simpatitzants a la plaça de la Cultura de l'Hospitalet de Llobregat.

En Comú Podem, tancarà la seva campanya a la Societat Coral de Terrassa, amb el seu número u, Xavier Domènech com a principal orador.

A les 19.30h, ho farà Unió Democràtica al poliesportiu L'Illa de Barcelona, amb la santíssima trinitat democristiana: Josep Antoni Duran i Lleida, Josep Sánchez Llibre i Ramon Espadaler.

Democràcia i Llibertat va al Fòrum de Barcelona. ERC al Teatre Principal de Sabadell. Tots dos a les 20h. Francesc Homs, candidat al Congrés per DiL, comptarà amb el suport dels president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, el de Núria de Gispert, i el dels caps de llista per Girona, (Jordi Xuclà), Tarragona (Ferran Bel) i Lleida (Toni Postius). Gabriel Rufián (ERC) també estarà acompanyat de Joan Tardà, Oriol Junqueras, Ester Capella i Santi Vidal.

El PP serà l'últim partit a iniciar el seu acte final. Serà a les 20.30h, al Poliesportiu Llefià de Badalona, amb Jorge Fernández Díaz i Alícia Sánchez Camacho.

A l'Estat

El PP ha optat per unir en un mateix acte el míting de tancament de la campanya electoral amb el seu tradicional sopar de Nadal, que celebra cada any amb el PP de Madrid. La formació de Mariano Rajoy reunirà al recinte firal d'Ifema de Madrid prop de 2.000 militants i simpatitzants, cadascun dels quals pagarà 20 euros per sopar.

En el cas del PSOE, l'hiperactiu Pedro Sánchez torna a l'anomenat 'cinturó vermell' de Madrid. Celebrarà el seu últim acte al poliesportiu Fernando Martín de Fuenlabrada. Ho farà al costat del portaveu socialista a l'Assemblea de Madrid, Ángel Gabilondo, la líder del PSOE-M, Sara Hernández, i l'alcalde de la localitat, Manolo Robles.

Ciutadans, amb Albert Rivera al capdavant, tancarà la campanya a la cèntrica i popular plaça madrilenya de Santa Ana, on ha convocat els seus seguidors a partir de les 19h.

IU-Unidad Popular d'Alberto Garzón ha triat el mateix escenari en què el PSOE va celebrar el primer míting de campanya: el poliesportiu Juan de la Cierva a Getafe.

Podemos és l'únic partit d'àmbit estatal que no tancarà la seva campanya a Madrid. Iglesias viatjarà fins a València. Al poliesportiu La Fonteta de Sant Lluís, estarà acompanyat per la líder de Compromís, Mónica Oltra, els seus socis a la Comunitat Valenciana; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el director de campanya i candidat al Congrés, Íñigo Errejón.