20160114035817 (3) Després de prendre possessió del càrrec, els nous consellers han fet una declaració d’intencions per explicar els reptes que afronten en la XI legislatura en els diferents actes d'intercanvi de carteres amb els seus antecessors.

Junqueras, camí dels pressupostos

"Afronto el càrrec amb responsabilitat i molta esperança”. Aquesta és l’aspiració del nou vicepresident de la Generalitat i conseller d’Economia, Oriol Junqueras, que ha afegit que “treballaré perquè tot surti bé". La seva prioritat: treballar en els pressupostos per aprovar-los al maig, “buscar el màxim consens possible, però no només amb la CUP” i desenvolupar les estructures d'Estat a Catalunya.

Romeva, Catalunya al món

Explicar què pot oferir Catalunya al món i "aportar en l'àmbit internacional" són les prioritats del conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva. "Som un executiu de transició amb una missió molt concreta", ha exposat, i ha assegurat que “intentarà estar a l’altura de les circumstàncies”. "Volem fer-ho bé, amb diàleg constant i permanent amb tots els actors" perquè el "més immediat" des del punt de vista institucional és l'àmbit europeu, ha manifestat Romeva.

Borràs, servidora del país

Jané, aval de la seguretat

“Afronto amb il·lusió renovada aquesta etapa com a conseller d’Interior i amb un objectiu clar: garantir la seguretat de les persones que estan a Catalunya”. Aquest és el propòsit de Jordi Jané, que ha ofert “mà estesa” a totes les forces i cossos policials per afrontar “junts” els reptes i les amenaces “creixents”.

Rull, el corcó de Renfe

"El primer que faré serà trucar al president de Renfe per mantenir una reunió", ha anunciat el nou conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, que a més ha afegit que serà "un corcó" per a Renfe i Adif per millorar les infraestructures i la mobilitat de Catalunya.  Rull afronta el càrrec amb "molta il·lusió" perquè "anem a construir estructures d’Estat i a servir la gent, lluitar contra la crisi i crear oportunitats d’ocupació".

Baiget, suport empresarial

Seguir millorant el sistema universitari, treballar per "donar garantia jurídica al procés" i "acompanyar i donar suport" a les iniciatives d'empreses que innovin. Aquests són els reptes del nou conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, que ha posat sobre la taula durant el traspàs de poders amb Andreu Mas-Colell i amb Felip Puig que els anteriors responsables "han deixat el llistó molt alt". "Serà una legislatura intensa", ha sentenciat.

Mundó, seguretat jurídica

Anar cap a la independència basant-se en la "seguretat jurídica", és l'objectiu principal del nou conseller de Justícia, que ha assegurat que posarà les bases "per poder construir la República catalana". Fora del procés sobiranista, Mundó també ha garantit que la seva conselleria "no oblidarà les qüestions més puntuals" com completar el Codi Civil català i aportar solucions a l'àmbit penitenciari i de la justícia juvenil.

Vila, l'art de la vida

"Quina millor conselleria que la de Cultura, que està absolutament compromesa a fer que els ciutadans siguin lliures?", ha exposat el conseller de Cultura, Santi Vila, fent referència al fet que aquesta legislatura és "especial" perquè té per objectiu "aconseguir la llibertat política plena". El seu propòsit és que la ciutadania "faci de la vida un art i no un ofici".