Els barons territorials del PSOE han donat avui el seu suport al líder del partit i candidat a la Moncloa, Pedro Sánchez, perquè provi de formar govern, si el PP no ho aconsegueix, sempre que Podemos renunciï a la seva demanda d'un referèndum d'autodeterminació per a Catalunya, informa Efe.

L'acord s'ha adoptat aquest diumenge després de la reunió mantinguda a la seu de Ferraz durant més de quatre hores i quedarà plasmat en la resolució que el comitè federal del PSOE, el màxim òrgan del partit entre congressos, aprovarà aquest dilluns.

Satisfacció de Díaz

La presidenta andalusa, Susana Díaz, s'ha mostrat satisfeta pel resultat de la reunió i ha reclamat al líder de Podemos, Pablo Iglesias, que renunciï al referèndum. "Si Iglesias retira el que ens ha posat, llavors ens podrem asseure a parlar", ha assegurat Díaz en declaracions als periodistes en acabar la reunió.

El president asturià, Javier Fernández, que ha comparegut al costat de Díaz a l'entrada de Ferraz, ha subratllat que la renúncia al referèndum és la "línia vermella" per al PSOE. "És la que ens van imposar a nosaltres l'endemà de les eleccions. Doncs la nostra, és la inversa. Ells retiren aquesta posició i nosaltres parlem d'altres coses, que és el que interessa als ciutadans," ha plantejat.

(FOTO: Susana Díaz, presidenta de la Junta d'Andalusia / EFE)