Missatge rebut. Un grup d’alcaldes i dirigents de Convergència van reclamar diumenge en el marc d’un dinar, al president Carles Puigdemont, que assumeixi protagonisme en el lideratge del nou partit que s’està impulsant en l’espai de CDC i ahir el president assegurava en declaracions a Rac1 que té voluntat d’implicar-s'hi “activament”. Els alcaldes no amaguen la seva satisfacció per la resposta de Puigdemont.

“Tot això ho he de pair”, els havia dit el president en acabar la trobada a Sant Martí de Llémena (Gironès) on es va reunir amb setze dirigents, essencialment del món local.

Com va avançar El Nacional, els alcaldes van demanar a Puigdemont que lideri junt amb Artur Mas el procés de fundació d’aquest nou espai, per garantir que es facin les coses de manera diferent, amb un tarannà més pròxim a la gent, tal com encarna la política municipal. En la mateixa línia el van emplaçar a no tancar-se la porta amb tanta contundència quan es refereix a la seva voluntat de no tornar a optar a la presidència de la Generalitat.

Puigdemont va respondre ahir al matí a través d’una entrevista a Rac1 a la informació de la trobada i va insistir que cal “un nou espai polític que interpreti bé i pugui servir la societat”. “Hi vull participar activament”, va reblar.

Els assistents al dinar de diumenge asseguren que no representen cap grup organitzat dins de Convergència. De fet durant la trobada van deixar clar el profund malestar arran les pugnes internes per la secretaria general del partit, que eclipsen el debat sobre les idees. Això no obstant, la reunió de Sant Martí de Llémena ha evidenciat fins a quin punt el poder municipal està emergint amb força dins del debat convergent, reforçat a més per la presència d'un exalcalde a la presidència del Govern.