La CUP Capgirem Barcelona ha presentat aquest dijous la seva llista a les eleccions municipals, i s'ha erigit com la candidatura per a combatre els interessos de les elits, la Marca Barcelona i la gentrificació i per a defensar els drets i l'autodeterminació. L'alcaldable, Anna Saliente, ha presentat un programa contra la "resignació" en un acte en el Centre Cívic Pere Quart davant més de 150 persones, entre elles el diputat al Parlament Carles Riera i les regidors del grup municipal en la capital catalana, Eulàlia Reguant, Maria Rovira i Pere Casas.

La llista inclou al vicepresident d'Élite Taxi Cesc Roca --han acudit a donar-li suport a diversos membres de la plataforma, entre ells el seu portaveu Tito Álvarez--, i també a l'activista de l'Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible, Sonia Fabra, que ha apostat pel decreixement turístic.

Saliente ha recalcat que la CUP vol ser decisiva, amb una proposta anticapitalista que combati "la Barcelona de les elits i sotmesa al règim" i mantingui el llegat del 1-O, i ha dit que els membres de la llista no són coneguts perquè estan massa ocupats participant en assemblees, en els CDR i els comitès de la vaga feminista.

"Camí només hi ha un: la unitat popular cap a la ruptura", ha alertat Saliente, que ha apostat pel decreixement turístic, sancionar a emissors de contaminació com els creuers i un programa transformador que qüestioni els interessos de les elits i que defensi la CUP, que concorrerà amb el lema 'Amb pas ferm'.