La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, ha demanat unitat per afrontar la sentència pel procés independentista "amb intel·ligència, flexibilitat i sent organitzats", ha informat l'entitat en un comunicat.

En la seva intervenció en la Jornada Internacional de la No-Violència celebrada aquest dissabte a l'edifici històric de la Universitat de Barcelona, ha assegurat que han d'estar preparats per a la resposta: "Amb el cap fred, i mostrar-nos ferms, determinats, units i dignes. Sobretot, dignes", ha dit.

Ha defensat la desobediència civil no-violenta com "una eina legítima i necessària per arribar a la independència", i ha admès que hi ha hagut derrotes.

"La lluita no s'abandona quan es perd una batalla. La lluita es continua", ha defensat Paluzie, que ha destacat que estan realitzant campanyes com Consum Estratègic, per revertir les debilitats del moviment independentista.

Pep Cruanyes

El vicepresident de la ANC, Pep Cruanyes, encarregat de l'obertura i clausura de la jornada, ha afirmat que "davant de la reacció violenta dels diversos òrgans de l'Estat espanyol, la resposta no pot ser cap altra que la desobediència civil no-violenta".

A la jornada han participat ponents internacionals com el professor de sociologia, doctor en Investigació sobre Pau i Desenvolupament de la Universitat de Goteborg, Stellan Vinthagen, i la representant als Estats Units de l'ens d'autogovern dels tàrtars crimeans davant del Fòrum Permanent de Nacions Unides sobre qüestions indígenes, Ayla Bakkalli.

També s'ha projectat el documental 'Les nostres accions, el nostre poder: del pacifisme a la lluita no-violenta', i s'ha celebrat una taula rodona amb l'activista Gabriela Serra; l'advocada penalista, Laia Serra; el periodista David Fernàndez, i el sociòleg i investigador Jesús Castañar.