La portaveu de Catalunya En Comú-Podem al Parlament, Elisenda Alamany, ha assegurat avui que considera que Esquerra Republicana no ha estat "prou valenta" per dir "no" a Quim Torra. En una entrevista a RAC1, Alamany ha apostat per "una majoria d'esquerres" i ha lamentat que ERC "quedi supeditada a Torra". 

La portaveu ha admès que han existit contactes amb el Govern sobre els pressupostos que es presentaran al setembre, però ha apuntat que encara no tenen cap pista sobre com seran. "No sabem si s'assemblaran a Esquerra o a Junts per Catalunya", ha assenyalat.

D'altra banda, Alamany ha explicat que el passat dimecres va visitar Oriol Junqueras, Raül Romeva i Jordi Cuixart a la presó de Lledoners i ha lamentat que hagin de viure una situació "profundament injusta". “Estan forts i amb esperança. No existirà normalitat democràtica fins que surtin de la presó”, ha explicat. Per això, la portaveu dels comuns ha demanat al govern de Pedro Sánchez que entengui que "calen solucions de fons" i l'ha instat a abandonar els "gestos simbòlics".