Si en el ple d'ahir el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ja va parar els peus a Vox tot defensant la CUP, la discussió ha seguit aquest dijous en una interpel·lació del partit d'extrema dreta per denunciar les okupacions d'habitatges.

"Catalunya és el paradís dels okupes, té més okupacions que Madrid i Andalusia juntes, pràcticament el doble", ha retret el diputat Sergio Macián De Greef, que ha acusat la Generalitat de ser "còmplice" de les "màfies" per "acció o omissió".

Macián ha retret al Govern que no es personés, juntament amb el sector privat, contra els manuals d'okupació com el que va publicar Arran. En aquest sentit, el parlamentari ultra ha acusat l'administració catalana de promoure les okupacions i ha posat d'exemple la llei aprovada pel Parlament (tombada pel TC) que obligava els propietaris de pisos okupats a oferir un lloguer social als okupes.

"Les okupacions degraden els barris, atreuen els delinqüents i incrementen el tràfic de drogues amb els narcopisos. Generen problemes, no només per als propietaris, sinó també per a les comunitats de veïns, que veuen com els okupes punxen la llum i el gas generant una autèntica bomba", ha lamentat el diputat de Vox. 

 

Elena: "Desenfoquen el veritable problema"

En la seva resposta, el conseller Elena ha acusat Vox de "dir moltes mentides" i de "desenfocar el veritable problema" de les okupacions. "El problema fons de les okupacions no és el de la seguretat, sinó que és un problema social", ha dit acusant els diputats ultres de tendir a "generar problemes que no existeixen per donar solucions que no necessitem i que generen greuges més grans".

Elena ha acusat Vox de defensar i representar els grans tenidors i ha aclarit que el "99,9%" de les okupacions són en pisos buits i que el 82% es produeixen en pisos, precisament, d'aquests grans tenidors.

Per justificar que el problema de fons no és de seguretat, tot i admetre que es poden derivar situacions d'aquesta índole, Elena ha tret una altra dada: el 97% de les okupacions no han produït cap situació vinculada a la violència. "Volen generar temor, por i odi que jusitifiquin les seves propostes polítiques", ha acusat. "Tenen una idea de seguretat dels anys 60", ha rematat. I és que el conseller d'Interior ha recordat que "avui en dia, la seguretat són moltes coses", i ha posat d'exemples la mediació, la lluita contra el bullying, el suport al trànsit o la investigació contra el crim organitzat, entre d'altres.

 

Imatge principal: el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, en el ple d'aquest dijous / Foto: ACN