El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, s'ha estrenat en la seva primera sessió de control al Govern amb bona nota. Almenys així ha sigut per la CUP, que ha aplaudit la seva resposta al portaveu de Vox, Juan Garriga.

I és que Elena ha defensat la CUP davant les crítiques de l'ultra rebutjant que la formació anticapitalista promogui la violència. "No em veig amb cor de dir el mateix de vostès", ha dit.

Elena també ha desmentit que els cupaires els hi hagin "imposat" una reforma del model policial, com ha afirmat Garriga en referència a l'acord firmat amb els republicans. "Han contribuït a la reflexió i el debat compartit", ha aclarit el conseller.

Davant les acusacions del diputat de Vox, que ha acusat els cupaires de promoure la violència contra els Mossos en les protestes pro-Hasél, Elena ha reiterat el seu suport a la policia catalana i els Agents Rurals i ha fet una crida a no polititzar el debat sobre la seguretat.

"Ningú estarà més a favor dels Mossos que nosaltres. Però estar a favor dels Mossos no és enfrontar una part del poble de Catalunya contra l'altra i estigmatitzar. Combatrem la violència i l'odi que vostès promouen", ha rematat.

El PSC, nerviós pel pacte amb la CUP

El diputat del grup del PSC-Units Ramon Espadaler també ha retret a Elena el pacte amb la CUP, tot i que amb un altre to. "Llegint l'acord entre ERC i la CUP veiem coses que no creiem que sigui estar al costat de la policia", ha dit posant d'exemple que es qüestioni "permanentment" el model policial i que s'hagi acordat que la Generalitat es retiri de les acusacions contra manifestants independentistes.

Espadaler també ha apuntat que els vincles amb "un extrem de la Cambra", en referència als cupaires, "alimenta l'altre extrem", en referència a Vox.

"Cal fugir dels estigmes i cal fugir de valorar les coses en funció de qui les diu", ha respost Elena cridant al debat polític "noble" i apuntant que ningú recorda qui va proposar retirar les pilotes de goma, "però ja és un gran consens d'aquesta Cambra". En aquest sentit, ha reclamat als partits que treguin la política de seguretat del debat "partidista" per traslladar-la al debat "d'alçada". "Us convido a una reflexió conjunta, al diàleg i al consens", ha afegit.

 

Imatge principal: el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, a la sessió de control al Govern / Foto: ACN