El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha defensat els talls de trànsit que cada dia des que es va fer pública la sentència contra els presos es produeix a l'avinguda Meridiana de Barcelona. Responent a una pregunta de la diputada del PP Eva Parera en el marc de la sessió de control al Govern, Elena ha afirmat que la protesta "és una mobilització que té tots els requisits legals perquè es pugui realitzar".

La diputada popular ha qualificat de "vergonya" els talls a la Meridiana des de fa anys i ha demanat al Govern que actuï en defensa dels ciutadans -veïns i comerciants, ha concretat- que estan "greument perjudicats". "Se'ls demana que ho facin en un altre lloc i li demanem que actuï amb mà ferma", ha dit. I és que, segons la diputada, el dret a manifestar-se no és un dret il·limitat i s'està abusant d'aquest dret.

Elena ha respost la parlamentària del PP acusant-la de diferenciar entre les manifestacions que li agraden i les que no: "No pot ser que hi hagi dos tipus de manifestacions: les que ens agraden i les il·legals". I ha posat d'exemple les manifestacions contra el govern espanyol que el PP va promoure al barri de Salamanca de Madrid en plena pandèmia de la Covid.

En aquest sentit, el conseller ha promès diàleg i no mà dura quan les manifestacions afectin terceres persones davant les demandes de Parera. També ha reivindicat que els governants tenen l'obligació de garantir els drets fonamentals. "Manifestacions independentistes, antiindependentistes, contra els indults, de taxistes, siguin les que siguin", ha conclòs.​

Elena, un perfil diferent

Amb aquestes respostes, Elena ha demostrat ser un perfil diferent al dels darrers consellers d'Interior. Fa 15 dies, va defensar la CUP a instàncies d'una pregunta de Vox, que ràpidament es va convertir en una acusació contra la formació anticapitalista.

El conseller d'ERC va rebutjar que els cupaires promoguessin la violència. "No em veig amb cor de dir el mateix de vostès", va respondre.

Elena també va desmentir que els anticapitalistes els hi haguessin "imposat" una reforma del model policial, com va afirmar el líder de Vox a Catalunya, Ignacio Garriga, en referència a l'acord firmat amb els republicans. "Han contribuït a la reflexió i el debat compartit", va aclarir el conseller.

 

Imatge principal: el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, a la sessió de control al Govern d'aquest dimecres / Foto: ACN