El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha garantit aquest dimecres que la seva conselleria va treballar per "corregir des del minut zero" les presumptes irregularitats en els contractes de manteniment de camions dels Bombers de la Generalitat i ha recordat que van iniciar els tràmits per resoldre el contracte i van impulsar una nova licitació, a banda de canviar contractacions i modificar funcionaments. Així ho ha assegurat el conseller durant la sessió de control al Govern en el marc d'una pregunta del diputat del PSC-Units Ramon Espadaler. 

El conseller ha destacat que les pràctiques judicialitzades es van posar en coneixement de l'anterior equip de la Conselleria "tres" dies abans que s'hi incorporés el seu, i ha assegurat que s'han posat al servei de la investigació i que van treballar per corregir aquestes "males praxis", que ha lamentat que "sembla que feia molts anys que funcionaven". Amb tot plegat, ha sostingut que s'han posat en marxa els canvis de "procediments interns" que han pogut causar les presumptes irregularitats.

 

Així mateix, ha recordat que està prevista una compareixença del secretari general d'Interior, Oriol Amorós, a la Comissió d'Interior del Parlament per detallar tots els canvis que s'han dut a terme: "Des que vam tenir coneixement d'aquest fet hem actuat per revertir la situació", ha assegurat Elena a Espadaler, després que l'exconseller d'Interior li hagi demanat arribar fins al fons de l'assumpte i concretar els canvis que es facin.

Set càrrecs imputats

El jutjat d'instrucció 14 de Barcelona ha imputat per presumpta corrupció set càrrecs de la cúpula dels Bombers de la Generalitat i el responsable a Catalunya de l'empresa contractista Grupo Iturri. El director del servei d'extinció d'incendis fins al juny de l'any passat, Manel Pardo, i el seu successor, Joan Delort, estan citats a declarar aquest divendres davant de la jutgessa arran de la troballa de factures duplicades sobre reparacions dels vehicles de bombers que no es van arribar a realitzar.

La causa per presumpta corrupció es va obrir després que el mes d'abril passat van advertir que el contracte per a manteniment dels vehicles estava sense saldo. Des d'aleshores, la unitat central anticorrupció dels Mossos d'Esquadra ha encapçalat la investigació per un presumpte delicte contra l'administració pública.

Des del Departament d'Interior van emetre un comunicat el passat diumenge assegurant que no hi ha cap indici que cap funcionari se n'hagi beneficiat econòmicament ni que tampoc hagi maniobrat per beneficiar l'empresa.