El president del Pacte Nacional pel Referèndum, Joan Iglasi Elena, ha denunciat aquest dijous la possibilitat que la Fiscalia demani una pena de presó més elevada per a la Consellera de Governació, Meritxell Borràs, per la compra d'urnes que per a la filla de Jordi Montull, Gemma Montull, pel cas del Palau de la Música.

En un missatge a Twitter, Elena ha alertat d'aquesta situació, cosa que ha titllat de "bogeria".

La petició de la Fiscalia per a Gemma Montull, després d'haver arribat a un pacte a canvi d'implicar CDC en el cas, és de dos anys de presó i un tercer que podria evitar per 14.600 euros. Originalment, el ministeri públic li demanava 26 anys de presó.

En el cas de Meritxell Borràs, de moment no hi ha una petició concreta, ja que la querella encara està pendent de ser admesa a tràmit. Tot i això, en el cas que es tirés endavant amb els tres delictes que reclama el text -malversació de fons públics, prevaricació i desobediència-, Borràs podria enfrontar-se a una pena de 4 a 8 anys pel primer dels delictes, l'únic penal.

S'ha de recordar que en el cas de la querella contra Mas, Ortega i Rigau, aquesta acusació va ser finalment retirada de la querella, que es va centrar en les altres dues acusacions.