L'escena s'ha repetit mig anys després. La militància socialista a Ferraz ha tornat a parlar clar aquest diumenge a la nit. Amb Albert Rivera desactivat, les bases del PSOE han reclamat a crits “amb Iglesias sí” i “amb Casado no”. Els reclams han obstaculitzat el discurs de Pedro Sánchez, que no obstant això ha insistit a mirar “cap a diferents formacions”. Ha reclamat també a la dreta, sense referir-s’hi, “generositat i responsabilitat”. I ha evitat tota autocrítica: "Hem guanyat per tercer cop aquest any les eleccions".

Pedro Sánchez ha sortit davant la militància gairebé a mitjanit, després de perdre tres escons i l’aposta d’aconseguir un govern més fort i sortir del bloqueig. I, un cop més, el secretari general del PSOE s’ha hagut d’enfrontar a la seva militància. Davant la insistència dels crits, només s’ha compromès a no tenir cap relació “amb aquells que amenacen la convivència i sembren el discurs de l’odi”, en clara referència a l’extrema dreta de Vox.

Lluny de l’autocrítica, Pedro Sánchez ha reivindicat que “el PSOE ha guanyat per tercera vegada aquest any les eleccions”, després del 28-A i el 26-M. En aquest sentit, ha fet broma: “El nostre pla no és continuar guanyant eleccions. El nostre pla és formar govern”. En aquest punt, ha fet una “crida a tots els partits” perquè “actuïn amb generositat i responsabilitat per desbloquejar” la situació.

El dirigent socialista ha hagut de dir als simpatitzants que “el deixin acabar”. S’ha compromès que “aquest cop sí o sí aconseguirem un govern progressista”, però ha dit que no depèn només del PSOE. “Els espanyols a les urnes ens han dit que volen que depengui de diverses formacions”, ha insistit Sánchez en aquest sentit.