L'Albert Rivera que es negava fins i tot a reunir-se amb Pedro Sánchez, que posava cordons sanitaris al PSOE, ha desaparegut en la campanya del 10-N. Amb unes enquestes que pronostiquen una debacle sense pal·liatius, ara el líder de Ciutadans ja parla de "buscar mecanismes sensats" per a permetre un govern socialista si no és possible un de dretes. D'aquesta manera, Rivera ha obert aquest dimecres la porta de bat a bat a una possible abstenció dels seus diputats en una investidura de Sánchez, si no és possible un govern de dretes.

En una entrevista aquest dimecres a la COPE, preguntat sobre una possible abstenció, Albert Rivera ha admès que "no li agrada Sánchez" però que si els ciutadans no l'escullen a ell o a Pablo Casado per a formar govern "allò sensat és que no podem portar aquest país a terceres, o quartes, o cinquenes eleccions". L'objectiu seria evitar que els socialistes pactessin amb Unidas Podemos i els partits independentistes. Malgrat tot, ha volgut garantir que no hi hauria xecs en blanc. 

"Crec que és molt millor un acord amb Ciutadanss i el PP per posar en marxa aquest país que no un acord amb Podemos portant l'economia i Torra portant la política nacional", ha argumentat el líder de Ciutadans. "Cal buscar formules ja sigui des del govern o des de la oposició perquè aquest país es posi en marxa", ha insistit Rivera en aquest sentit. La prioritat fins al 10-N, però, continuarà sent "fer fora Sánchez".