El col·legi electoral instal·lat a l'edifici històric de la Universitat de Barcelona, a la plaça Universitat on es manté una acampada d'estudiants, acull amb normalitat les votacions d'avui, tot i que ha obert les seves portes amb uns minuts de retard perquè s'estaven configurant les meses.

Les votacions s'estan celebrant amb normalitat en aquest col·legi, on aquest matí ha votat, per exemple, el líder del PSC, Miquel Iceta, després que a primera hora s'han aglomerat alguns votants esperant que obrissin les portes.

L'acampada que des de fa onze dies protagonitzen diversos centenars de persones a la plaça no està interferint les votacions, tal com va ordenar la Junta Electoral de Barcelona, que va rebutjar la petició de Cs per ordenar el desallotjament de l'acampada de protesta contra la sentència del procés.

La Junta Electoral sí que va instar la policia a adoptar les mesures necessàries perquè la protesta de la plaça no interfereixi en la votació del 10N, i, encara que no ha estat necessari, si hi ha presència a les portes de l'escola d'agents dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana.

En la seva resolució, la Junta Electoral Provincial va argumentar que l'acampada no ocupa tota la plaça, la seva assistència "no li atorga una gran repercussió" i que el seu manifest "no conté cap menció directa a cap força política ni apel·lació directa al vot", ja que ha incorporat reivindicacions que van "molt més enllà" de l'independentisme.

En aquest col·legi electoral estan instal·lades 11 meses, on voten veïns dels barris de l'Eixample Esquerra i de Sant Antoni.

Ahir, després d'una escissió entre els acampats, aproximadament la meitat d'ells, els més vinculats a moviments juvenils polítics, van decidir abandonar l'acampada davant els problemes d'inseguretat que sorgien cada nit i per divergències en el seu funcionament, encara que avui encara queden diverses desenes de tendes de campanya.