L’endemà de la patacada de Ciutadans i de la marxa d’Albert Rivera, Manuel Valls torna a aparéixer. I ho fa per a demanar als deu diputats de Cs canviar el rumb que tenien fins ara i que facilitin la investidura de Pedro Sánchez. El regidor a Barcelona ha posat el seu exemple a la capital catalana, que amb el seu suport a l’alcaldessa Ada Colau va impedir que l’independentista Ernest Maragall arribés al govern municipal. Ha desitjat que aquest cop se l’escoltin més.

En una entrevista aquest dimarts al matí a la cadena SER, l’exprimer ministre francès ha assegurat que “Ciutadans, amb 10 diputats, encara té un paper molt important al Congrés per a permetre no només la investidura de Pedro Sánchez”, sinó també per garantir la governabilitat. “Seria el millor missatge que podria donar després d’aquesta derrota”, ha defensat Valls. Ha argumentat que “els espanyols han castigat Ciutadans per no saber jugar el paper de partit frontissa”.

En aquest sentit, Manuel Valls ha advertit que “si no hi ha pactes d’Estat, hi haurà una crisi d’Estat”. I s’ha posat al servei per ajudar amb el seu exemple a Barcelona: “Si puc ser útil, ho faré”. Malgrat tot, sembla descartar tornar a associar-se amb Ciutadans. “No vull fer política com abans. No vull la vida de partit. És important que els partits constitucionalistes s’uneixin”, ha sostingut. Ha valorat com a “digne, responsable i emotiu” el discurs d’Albert Rivera amb el qual va acomiadar-se de la política aquest dilluns.

Per altra banda, el regidor de Barcelona ha carregat contra la dreta per no parar els peus a l’extrema dreta. “Els acords directes i indirectes amb Vox van ser i són un error del PP i Ciutadans, perquè van blanquejar l’extrema dreta”, ha criticat Manuel Valls, que ha instat a combatre els ultres “amb propostes i responent a les seves mentides”.