Ciutadans va distribuir alguns dels seus dirigents més reputats per diferents províncies, amb les quals no tenien especial vinculació, amb l’esperança que servissin com a esquer per guanyar vots i consolidar la presència del seu partit a zones on no estava molt assentat.

Aquesta jugada els ha acabat anant a la contra, i diversos dels seus quadres més destacats es quedaran sense escó. Alguns barons seran exclosos del Congrés dels Diputats. José Manuel Villegas Pérez, secretari general del partit, que es presentava per Almeria, es quedarà sense escó. Fran Hervías, secretari d'organització de Cs, que anava a les llistes de Granada, tampoc entrarà al Parlament. I Juan Carlos Girauta, un dels homes forts del partit, que es presentava per Toledo, també es queda sense escó.

També es quedaran sense escó José Manuel Espejo-Saavedra i Carina Mejías, els números 3 i 4 per Barcelona

L’ex-advocat de l’Estat Edmundo de Bal, el fitxatge estrella de Ciutadans a les darreres eleccions, també es queda fora del Congrés (anava de quart a les eleccions per Madrid). En canvi, sí que assoliria el seu escó l’empresari Marcos de Quinto, segon de la llista per la capital espanyola.