Com ve sent habitual a les eleccions, molts residents a l'estranger no han pogut votar perquè no han arribat a temps les paperetes. Aquest és un problema recurrent que s'agreuja als països més llunyans i més mal comunicats.

El corresponsal de TV3 a Moscou no votarà, com bona part dels ciutadans espanyols residents a aquesta ciutat. Dels 107 que van demanar les paperetes ben pocs les han rebut.

S'han quedat també sense el dret a vot molts catalans que viuen a Suïssa, a Itàlia, a Polònia, als Estats Units... Alguns residents a l'estranger que no han pogut votar han posat de manifest a les xarxes que aquesta dinàmica ja és ben habitual:

Els usuaris de la xarxa també han posat de manifest la diferència entre el tracte que reben, respecte al dret al vot, els militars destinats a l'estranger, respecte a la resta de ciutadans. Tots els militars que volien han pogut votar; els civils, pel contrari, no...

El Govern català va aprovar, al passat octubre, una llei que regulava el vot electrònic per als catalans residents a l'estranger per intentar resoldre aquest problema en les eleccions catalanes.

Segons l'IDESCAT el 2018 hi havia 302.525 catalans residint a l'estranger.