Terrassa: Jordi Ballart destrona el PSC

No entrava a les travesses un resultat com aquet. L'exsocialista Jordi Ballart, que va presentar la seva dimissió com alcalde de Terrassa després del referèndum de l'1 d'octubre, ha guanyat amb la formació del seu nou partit Tot per Terrassa. Ballart va trencar el carnet del PSC i va denunciar que el seu partit donés suport a l'aplicació del 155 i l'empresonament dels líders independentistes. Alfredo Vega va assumir el càrrec de batlle i ara es presentava per seguir la línia continuista en una ciutat on no han conegut un alcalde que no fos socialista des de l'inici de la democràcia. La història d'una de les dues capitals del Vallès Occidental, avui ha canviat. 

TERRASSA

Sabadell: els socialistes dupliquen els resultats del 2015 però és insuficient

Marta Farrés ha recuperat els bons resultats de Sabadell d'èpoques enrere. Encara lluny de les majories absolutes, el Cas Mercuri sembla enterrat definitivament i el PSC ha sabut recuperar els seus votants amb 10 regidors. La confluències de les altres esquerres que havien governat en aquesta passada legislatura, rebaixen vots i perden regidors. Tot i això, Esquerra, la Crida i Podemos superen els socialistes amb 11 regidors. Els qui més contents estaran és Esquerra que sumen 7 (tres més que l'any 2015) i es converteixen en la segona força més votada. Junts per Catalunya en perd i es queda amb 3. 

sabadell

Sant Cugat del Vallès: Carmela Fortuny aguanta

Junts per Catalunya no ha obtingut els resultats gloriosos d'altres èpoques amb Convergència però es resisteix i torna a guanyar les municipals a Sant Cugat. Carmela Fortuny, que va agafar el relleu a l'alcaldia durant el mandat de Mercè Conesa, ha obtingut 9 regidors, seguit d'Esquerra amb qui pot mirar de pactar si no vol governar amb minoria. La CUP s'ha emportat la patacada de la nit: de ser segona força el 2015 amb 4 regidors, a cinquens només per perdre un regidor. El vot fragmentat ha dividit encara més el consistori. Ciutadans aguanta però el supera el PSC que ha sabut treure rèdit de la tendència socialista que arrossega tot el país.

sant cugat

Berga: La CUP consolida el seu feu 

Montse Venturós marca el seu perfil a Berga i la CUP passa de 6 a 8 regidors. L'alcaldessa, que va quedar inhabilitada durant sis mesos per mantenir l'estelada al balcó de l'Ajuntament durant dues convocatòries electorals, ha marcat personalisme, una manera de fer que trenca amb els principis del partit però que ha convertit a Venturós en tot un reclam per Berga i la CUP. En la resta de formacions no hi ha sorpreses: Junts per Catalunya es queda igual amb sis regidors, Esquerra en perd un (2) i PSC entra amb un regidor.

berga

Granollers: Mayoral no té rival i supera la majoria absoluta

El socialista Josep Mayoral sempre ha fet bandera de ser l'alcalde del consens i l'entesa entre tothom. I la fòrmula ha funcionat després d'un mandat on va saber nedar entre dues aigües: no treure el llaç groc de l'ajuntament però tampoc posicionar-se a favor públicament del referèndum. L'any 2015 ja va guanyar la majoria absoluta exacta que necessitava amb 13 regidors però ara fins i tot l'ha superat sumant-ne un més. El canvi el trobem en les forces independentistes: Esquerra i Junts per Catalunya empaten amb 4 regidors. I la CUP i el Partit Popular surten del consistori.

granollers

Vic: Junts per Catalunya guanya la majoria absoluta

Anna Erra no té rival a Vic. La gestió com alcaldessa en la darrera legislatura l'ha premiat per repetir mandat sense necessitat de pactar, passa de 9 a 11 regidors. Les forces independentistes tenyeixen el consistori de la capital d'Osona. Esquerra continua com a segona força amb 5 regidors i la CUP és tercera amb 4. L'únic partit del 155 que es resisteix i es manté amb un regidor és el PSC.

vic

Igualada: Marc Castells repeteix victòria

L'alcalde de Junts per Catalunya ho podrà tornar a ser però ja no comptarà amb dos regidors que ha perdut passant d'11 a 9. En la interpretació dels resultats podríem pensar que aquet traspàs ha anat a parar a Esquerra que precisament suma dos i passa de 3 a 5. Poques sorpreses més a Igualada: el PSC en guanya 4, la CUP 2 i Ciutadans 1. Les forces independentistes sumen i Castells podrà governar amb una política de pactes plàcida.

IGUALADA

Manresa: per només 11 vots guanya Esquerra

Esquerra i Junts per Catalunya empaten amb 8 regidors a Manresa. Per ben pocs vots, ERC ha guanyat a una ciutat fins ara governada pel Partit Demòcrata de Catalunya, ara presentant-se amb la formació Junts per Manresa. Els 16 regidors de les dues forces superen la majoria absoluta que està amb 13. Marc Aloy ja s'ha autoproclamat alcalde de Manresa i el seu rival de Junts per Catalunya Josep M Fius l'ha felicitat a través de twitter.

manresa

Vilafranca del Penedès: Junts per Catalunya guanya i ERC escala fins la segona posició

Junts per Catalunya perd un regidor respecte les eleccions del 2015, de 8 a 7. Pere Regull podrà revalidar l'alcaldia però amb una novetat: ara té la porta oberta a pactar amb un partit independentista perquè Esquerra ha escalat fins la segona posició. Venia de ser quarta força amb 3 regidors i ara n'ha sumat dos més. Els socialistes sumen el mateix però perden en vots. I el Partit Popular queda definitivament exclòs del consistori.

vilafranca

Mataró: el PSC torna a les seves millors èpoques

De 6 a 13 regidors, els socialistes es queden a les portes d'un per tenir la majoria absoluta però trenquen amb la tendència a la baixa dels darrers anys a la capital del Maresme. David Bote podrà governar amb la confiança del guanyador. Uns resultats que també ha celebrat Esquerra que ha duplicat de 4 a 8 regidors. Haurà de revisar què ha passat des de Junts per Catalunya amb Alfons Canela que passa de 5 a 2 regidors, deixa de ser el cap de l'oposició i firma uns resultats minsos.

mataro

Vilanova i la Geltrú: Caiguda de Junts per Catalunya

Una de les sorpreses de la nit. El relleu de Neus Lloveras no ha estat el desitjat: Roser Colomé substituïa a qui ha estat alcaldessa del municipi i candidata de Junts per Catalunya però els resultats els aparten del lideratge perdent la meitat dels seus regidors, passen de 6 a 3. El vot independentista s'ha concentrat amb ERC que ha obtingut 7 regidors, els mateixos que el PSC tot i que en nombre de vots han guanyat els socialistes. Serà interessant veure com queda el panorama al consistori tenint en compte que els vots independentistes, sumant els de la CUP, guanyen.

vilanova