Què passarà a les eleccions municipals a Olesa de Montserrat? L'Anna Utiel, redactora de Línia Nord Montserratí, ens ho explica. 

Com és Olesa de Montserrat?

Olesa de Montserrat és un municipi del Baix Llobregat, a la banda esquerra del riu, que compta amb uns 23.000 habitants. Durant segles va ser una vila agrícola, i encara avui s'hi fa un oli amb una varietat única, l'olesana. Però allò que marca la història d'Olesa és la indústria tèxtil que comença a instal·lar-se en el segon terç del segle XIX. En el darrer terç del segle XX, el tèxtil entra en crisi com arreu del país, i l'economia de la població se'n va ressentir força. La recuperació va arribar amb la instal·lació d'empreses d'altres sectors, com el metal·lúrgic, el químic o l'alimentari. En aquest sentit cal assenyalar que les dades d'atur se situen dos punts per sobre de la mitjana catalana. Olesa té una vida cultural molt activa i és coneguda arreu per les seves representacions de la Passió, de la qual se'n tenen notícies des del segle XVI. 

Què va passar a les eleccions del 2015?

El Bloc Olesà, que políticament es troba a l'entorn d'EUiA, va guanyar les eleccions amb majoria absoluta, amb 12 dels 21 regidors possibles. Les altres formacions es troben lluny d'aquests resultats. Pilar Puimedon, que es va iniciar en política en el món de l'activisme veïnal, va ser escollida alcaldessa. 

Previsions per a les eleccions del 26 de maig

El Bloc Olesà canvia de candidat, després que l'alcaldessa Pilar Puimedon renunciés a tornar-se a presentar, en expressar el seu desig d'estar només una legislatura. Miquel Riera, arquitecte tècnic de formació, ha estat el regidor d'Obres i Edificacions i ara encapçalarà les llistes del Bloc. Martí Fortuny encapçalarà les llistes d'ERC, Fernando Vicente les del PSC i Xavier AIguadé les de Junts per Catalunya. Movem Olesa ha anunciat que es presenta amb una c-candidatura amb Meritxell Arenas i Samuel Rodríguez. Cal destacar que per primer cop, Cs presenta llista després que en les eleccions al Parlament del 21-D fos la formació més votada, un punt per sobre de la segona força, ERC. En el moment d'elaborar el video encara no teniem notícia de la posició de la CUP de cara a les eleccions. Finalment,  l’assemblea local de la CUP d’Olesa ha decidit concórrer a les eleccions municipals per primer cop.