"No permetré que Barcelona estigui subordinada a Waterloo", ha assegurat l'alcaldable del PSC per Barcelona, Jaume Collboni, en una entrevista amb Efe, en referència a la ciutat belga on resideix ara l'expresident Carles Puigdemont. Jaume Collboni, en el marc de les properes eleccions municipals, s'ha reivindicat com a garant d'una Barcelona "forta i cohesionada", davant els qui la volen "subordinada a Waterloo", en al·lusió als candidats d'ERC i JxCat, Ernest Maragall i Elsa Artadi, i fins i tot a l'alcaldessa Ada Colau. Segons Collboni, "Barcelona mereix un govern que pensi primera en la ciutat i la posi per damunt de tot", en comptes de condicionar-la als interessos de Puigdemont i de l'independentisme.

Això és justament el contrari al que, segons la seva opinió, va fer Colau quan va trencar el pacte de govern que tenia amb els socialistes al consistori barceloní, després de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya, "per lliurar les claus de la governabilitat als independentistes". "Independentment de com s'autoqualifiqui Colau, els fets són que ha subordinat Barcelona al procés i ha subordinat Barcelona als independentistes i a allò que s'envia des de Waterloo", ha asseverat.

Per a Collboni, quan altres fixen el debat en qüestions alienes als problemes que concerneixen als barcelonins, els estan "faltant al respecte", igual que quan mostren desconeixement davant realitats del dia a dia de la ciutat: "Hem vist candidats que no saben quant val el bitllet de Metro, que no saben distingir els colors i els números de les línies del Metro", ha lamentat.

Ha passat un B-54 per damunt de la ciutat i han començat a caure paracaigudistes a les llistes electorals

Per il·lustrar gràficament l'arribada de candidats fins ara desvinculats de l'Ajuntament de Barcelona, ha ironitzat: "Ha passat un B-54 per damunt de la ciutat i han començat a caure paracaigudistes a les llistes electorals. La major part d'elles són plenes de gent que no coneix la ciutat, a qui no preocupa la ciutat i que simplement ha vist una oportunitat personal en aquestes eleccions".

Collboni ha eludit el debat sobre possibles aliances postelectorals després del 26 de maig perquè es presenta "per guanyar i governar, no per pactar", però sí ha precisat que no es donarà la mà amb qui vulgui "subordinar" Barcelona al procés independentista o "a la lògica del pacte de les dretes" andalús.

En aquest sentit, ha restat importància a les apel·lacions que l'alcaldable Manuel Valls - que té el suport de Ciutadans - dirigeix a la formació d'Albert Rivera perquè es distanciï de l'extrema dreta que representa Vox. "Vaig veure a un candidat que va desfilar al costat de Vox, de Cs i del PP a la plaça Colón de Madrid, i aquest candidat era Manuel Valls. Pot fer totes les apel·lacions que consideri oportunes, però els fets són els fets", ha recalcat.

A més, el líder del PSC en l'Ajuntament de Barcelona ha subratllat que va ser Cs qui va marcar "un cordó sanitari contra la socialdemocràcia", al contrari d'allò que fan els partits liberals i conservadors de la resta d'Europa, que "a qui fan el cordó sanitari és a la ultradreta".

Amb tot, ha apel·lat a les altres candidatures a centrar la campanya a debatre sobre propostes concretes per als principals problemes dels barcelonins, que segons l'últim baròmetre municipal són la falta de seguretat i l'accés a l'habitatge. Dos àmbits en els quals els socialistes consideren que la gestió del govern d'Ada Colau ha estat deficient, ja que segons el seu parer no s'ha donat suport suficient al cos de la Guàrdia Urbana i tampoc no s'ha actuat de forma decidida per augmentar els habitatge protegit i "punxar la bombolla del lloguer" a Barcelona.