Ni el Barça supera les xifres de telespectadors de l’Especial Eleccions, el programa de més èxit de TV3, que ha fet audiències acumulades de prop del 42%, percentatge dels telespectadors que en algun moment van veure el programa en les convocatòries electorals autonòmica del 21-D i generals del 28-A. Aquest últim dia, fins a 3,23 milions de persones van connectar en algun moment amb la cadena pública catalana, segons les dades del seu auditor. Per comparar-ho, la desgraciada tornada de la Champions a Liverpool, posem per cas, la van veure una mitjana d’1,5 milions continuadament, la mateixa xifra que l’Especial Eleccions del 28-A.

L’Especial Eleccions és una estrella de TV3. Al d’avui hi treballen onze especialistes a l’equip de realització i realitat augmentada, 19 a l’equip de dades, vuit a la producció i prop de 150 tècnics als equips d’explotació i redacció. El programa ha estat finalista als TBAwards europeus al costat de les totpoderoses cadenes britàniques BBC i SkyNews. Aquesta última es va endur el guardó pel seu programa sobre les últimes eleccions al Regne Unit, que incloïa un mur amb 160 connexions en directe.

També és un dels programes que fan un ús més intensiu de la tecnologia. Són tres estudis i tres controls, un d’ells dedicat només a rebre, processar i presentar els resultats, a més de creuar-los amb altres dades del país, com l'atur, per ajudar els periodistes i analistes a comentar-los.

ELECCIONS TV3 2

Un algorisme oferirà en temps real els principals titulars i els resultats dels 947 municipis catalans, tant a la televisió com a les plataformes digitals, on també es podrà seguir la roda d’analistes en directe.

Aquest any, TV3 inclou per primer cop un “pactòmetre” per municipi, que permetrà saber qui pot ser alcalde o quines majories caldran per fer alcalde cada candidat. També es presentarà la comparació amb els resultats d’anys anteriors.

La presentació de les dades es fa via gràfics de realitat augmentada superproduïts, en escenaris virtuals en forma d’edifici (“l’ascensor”, en diuen a la cadena). Aquest any s’estrena un fons amb les sales de plens virtuals dels ajuntaments de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona. A més, s'afegeix a l’edifici virtual un pis més amb el mapa d'Europa per tal de representar els resultats de les eleccions al Parlament Europeu.