Què passarà a les Eleccions Municipals a Vacarisses? Pedro Millán, director del Diari de Terrassa, ens ho explica. 

Com és Vacarisses?

Vacarisses és un municipi del Vallès Occidental, de 6500 habitants, a tocar del Parc de Sant Llorenç del Munt i davant del massís de Montserrat. El terme de VacarIsses és notablement boscós, amb una forta dispersió del poblament, amb nombroses urbanitzacions de segones residències que s'han aixecat en les darreres dècades. Al polígon de can Torrelles hi ha indústria química, relacionada amb la higiene i les pintures, i del sector electrònic. El sector dominant, però, de l'economia de Vacarisses és els serveis. Vacarisses té un teixit associatiu important, en l'àmbit cultural i reivindicatiu. En el terme de Vacarisses s'hgan produït en els darrers anys diversos descarrilaments dels trens de rodalies de RENFE un fet que ha comportat força queixes i malestar. 

Què va passar a les Eleccions del 2015?

ERC va guanyar les eleccions del 2015 i governa en minoria amb Movem Vacarisses. Tot i la debilitat del govern de Toni Masana  s'han pogut tirar endavant les polítiques municipals. La presència de la simbologia independentista ha estat motiu de debat i controvèrsia durant aquesta darrera legislatura. 

Previsions i debats de campanya

L'abocador de Collcardús, que té programat des de fa anys el seu tancament, serà un dels temes de campanya que entraran a debat. Saber si ERC assolirà una majoria més estable de cara a la nova legislatura és la gran incògnita d'aquestes eleccions.