Què passarà a les eleccions municipals a Tarragona? La periodista Marina Pérez ens ho explica. 

Com és Tarragona? 

Tarragona és la capital del Tarragonès i de la província que duu el seu nom. Amb 137.000 habitants és la setena ciutat del país. Està travessada pel riu Francolí i disposa d'un dels ports més importants de la Mediterrània occidental, en gran part destinat als productes químics. A ponent de la ciutat es troba el complex petroquímic, amb les empreses més importants del sector, com Repsol, Basf, Bayer, Ercros o Cepsa.

Tarraco va ser una gran ciutat romana, capital de la Hispania Citerior, i la ciutat disposa ara d'unes restes arqueològiques de primer ordre, declarades per la Unesco Patrimoni de la Humanitat. Tot i el pes de la indústria i, sobretot, del port en l'economia local, el sector serveis té molta força, amb centres comercials, turisme i l'organització de congressos i fires. Tarragona té una important vida associativa i cultural de la qual destaca el concurs de castells que cada dos anys se celebra a la Tarraco Arena.  

Què va passar a les eleccions del 2015?

A les eleccions del 2015 va guanyar el PSC amb 9 regidors, tot i perdre'n 3 respecte a les eleccions del 2011. Cs va quedar en segon lloc, amb un empat de regidors amb ERC i el PP. Josep Fèlix Ballesteros és escollit alcalde i governa en minoria fins al 2016, any en què forma un pacte de ciutat amb el PP i Unió. Un dels temes que han marcat aquesta legislatura ha estat la celebració dels Jocs Mediterranis, ajornats un any en la seva celebració. 

Previsions i debats de campanya

La seguretat i el desenvolupament dels barris seran dos dels temes a debat en les eleccions d'enguany. D'altra banda, hi ha els veïns de la Móra demanant ser una entitat municipal descentralitzada. L'ús dels equipaments buits, com l'edifici del Banc d'Espanya o la Tabacalera, també estaran presents en el debat. La previsió és que de les eleccions en surti un consistori fragmentat.