Com aniran les Eleccions Municipals del maig de 2019 a Sant Cugat? En parlem amb Mònica Lablanca, periodista i directora de Cugat.cat. Amb ella descobrirem la situació política de la ciutat i les expectatives de les diferents formacions.

Com és Sant Cugat? 

Sant Cugat del Vallès és un municipi del Vallès Occidental, a la vessant nord-oest de la serra de Collserola, de 90.000 habitants, amb una economia basada en empreses d’alta tecnologia i importants centres d’ensenyament. Sant Cugat del Vallès té un urbanisme que ha crescut com a zona residencial i té la renda per càpita més alta de Catalunya, uns fets que resulten determinants per entendre'n la seva estructura social. 

Quin va ser el resultat de les eleccions del 2015?

Parlem dels resultats a les eleccions del 2015, amb la reelecció com alcaldessa de Mercè Conesa del PDeCAT. Mirem quins temes poden centrar el debat per les eleccions del 2019

Quins canvis hi ha hagut durant la legislatura?

El juny del 2018, Mercè Conesa va anar a ocupar el càrrec de presidenta del Port de Barcelona i va assumir l’alcaldia la Carmela Fortuny. La marxa del primer tinent d’alcalde Damià Calvet, que va passar a ser conseller de Territori i Sostenibilitat, va provocar l’entrada d’un regidor d’Unió, que va deixar el grup del PDeCAT per passar a no adscrit. 

Com seran els debats de cara a les eleccions del 2019 a Sant Cugat?

La seguretat serà un tema central a debatre durant les eleccions. Els alts preus de l’habitatge, que expulsa molts joves de la ciutat,  i la possibilitat de construcció d’habitatge social estan a l'agenda de molts dels partits i coalicions que es presenten. 

Quins resultats es poden preveure en aquestes eleccions municipals de 2019?

L’alcaldessa Carmela Fortuny aspira a revalidar el seu càrrec, tot i que serà molt difícil que obtingui la majoria absoluta. Podria formar-se un pacte d’esquerres, però per poder governar  hauria de comptar amb la participació del PSC, un escenari prou complicat, difícil que obtingui la majoria absoluta.