Què passarà a les eleccions municipals a Montornès del Vallès? Laura Ortiz, directora de Som Mollet, ens ho explica. 

Com és Montornès del Vallès? 

Montornès del Vallès és un municipi del Vallès Oriental, de 16.000 habitants, a tocar de Vallromanes i Montmeló, en el punt on el Congost i el Mogent formen el Besòs. En el punt més alt del terme s'aixequen les restes del castell de Montornès. El municipi té un poblament força dispers, amb urbanitzacions i polígons industrials, que va patir un fort creixement de població a partir de la dècada dels setanta del segle passat. Aquest fet ha facilitat la multiplicació de robatoris i una sensació creixent d'inseguretat. Montornès té un fort component industrial des dels anys seixanta, i moltes terres que havien estat destinades a l'agricultura han passat a ser polígons industrials. A Montornès hi ha empreses molt importants, com el centre logístic del Corte Inglés, la Henkel Ibérica o una planta de la Coca-Cola. Durant la Festa Major que se celebra en el mes de setembre hi ha un costum molt peculiar atenent al tema que ens ocupa, la "cremada de l'ajuntament", un espectacle de focs d'artifici i música. 

Què va passar a les eleccions del 2015?

La llista d'ICV i EUiA va ser la més votada, i l'alcalde José Montero va revalidar la majoria absoluta, seguida del PSC i Cs. 

Com ha anat la legislatura? 

La majoria absoluta d'ICV i EUiA ha facilitat la governabilitat del municipi i s'han tirat endavant iniciatives importants, com el desenvolupament de la llei de barris pel que fa a les reformes del barri de Montornès Nord. També s'ha tirat endavant la construcció d'una nova escola de primària.

Previsions

L'alcalde José Montero es presenta en la llista de la nova candidatura de Montornès en Comú. Podem es presenta per primer cop, amb Cecilia Sobral com a cap de llista,  i no anirà en coalició amb els Comuns; Eva Díez tornarà a encapçalar les llistes del PSC i Sergi Asensio lidera Junts per Montornès. Pel que fa a ERC, ha impulsat una plataforma, Més per Montornès, amb incorporacions d'independents i, finalment, la llista de Cs, que la passada legislatura havia estat encapçalada per Ángeles María Menchén Gallardo, en el moment d'elaboració d'aquesta notícia, encara no havia tancat les llistes. 

Debats de campanya

El projecte de la residència de la gent gran i centre de dia, que estava previst per realitzar la passada legislatura, serà un dels temes centrals de la campanya. L'altre serà el de la seguretat, un tema sempre sensible a Montornès.