Què passarà a les eleccions municipals a Montcada i Reixac? Xavier Oliva, redactor del Diari de Sabadell, ens ho explica. 

Com és Montcada i Reixac?

Montcada i Reixac és un municipi del Vallès Occidental de 36.000 habitants, que es troba a tocar de Barcelona, a la riba dreta del riu Besòs, en una zona de pas de grans infraestructures de comunicació, el tren i les autopistes, que congestionen i divideixen la població. Malgrat la seva tradició agrícola i l'establiment d'un turisme benestant que s'inicia a finals del segle XIX, Montcada i Reixac passa a ser una ciutat eminentment industrial, des que l'any 1917 s'hi va instal·lar la fàbrica de ciments Asland. 

Quins van ser els resultats de les eleccions del 2015?

El PSC va ser la força més votada en les eleccions del 2015, tot i que no va poder fer-se amb l'alcaldia. Un pacte entre ICV, ERC i els Cercles de Montcada de Podem va donar l'alcaldia a la cap de llista d'ICV, Laura Campos. 

Com ha funcionat el pacte d'esquerres a Montcada?

El govern ha funcionat bastant cohesionat, i ha aconseguit una fita important: ja es disposa de data per al soterrament de les vies de Rodalies, després de molts anys de lluita ciutadana. 

S'han promogut les consultes a la ciutadania

Una de les accions més innovadores de la legislatura ha estat l'increment de la participació ciutadana: les accions de govern que s'han dut a terme han anat acompanyades d'un procés participatiu. També s'han establert taules de debat ciutadà sobre temes d'interès, com la reclamació de la reobertura del centre d'urgències mèdiques nocturnes. 

De què es parlarà a la campanya electoral?

Els serveis públics ocuparan bona part del debat electoral, tant pel que fa a ensenyament com a sanitat, amb la demanda de reobertura del centre d'urgències nocturn. També seran importants els debats entorn de la cohesió entre barris i els problemes d'habitatge. 

Quina és la previsió de candidatures i resultats per a aquestes eleccions?

Tot fa preveure que el consistori quedarà tan fragmentat com en les eleccions del 2015. En opinió de Xavi Oliva, és molt probable que es torni a formalitzar el pacte d'esquerres que l'any 2015 va portar Laura Campos a l'alcaldia.