Què passarà a les eleccions municipals a la Llagosta? Laura Ortiz, directora de Som Mollet, ens ho explica. 

Com és la Llagosta?

La Llagosta és un municipi del Vallès Oriental, de 13.000 habitants, a tocar del riu Besòs. Tot i tenir un passat agrícola, com molts altres pobles del Vallès, avui hi domina la indústria, concentrada en el polígon industrial, empreses metal·lúrgiques i químiques. La Llagosta es troba enmig d'importants vies de comunicació, un fet que ha facilitat el seu creixement i que condiciona el seu desenvolupament econòmic perquè es tracta d'un emplaçament molt bo per a empreses de logística i d'emmagatzematge. La taxa d'atur a la Llagosta se situa tres punts per sobre la mitjana de Catalunya. 

Què va passar a les eleccions del 2015?

El PSC va guanyar les eleccions amb el seu cap de llista Óscar Sierra, sense aconseguir, però, la majoria absoluta, en un consistori bastant fragmentat, amb el grup d'ICV i EUiA com a segona força política. 

Com ha anat la legislatura?

Els socialistes van arribar a un acord amb el regidor del PP i el de CiU per obtenir l'alcaldia, que en la legislatura del 2011 estava en mans d'ICV. La legislatura no ha estat conflictiva i s'ha centrat en el sanejament de les finances del consistori. La Llagosta va ser notícia per alguns problemes de convivència sorgits pels conflictes generats entorn de l'ocupació d'alguns pisos per part d'unes famílies, fins al punt que l'alcalde va demanar l'actuació dels Mossos d'Esquadra. 

Debats de campanya i previsions

Els temes relacionats amb la convivència i la seguretat ocuparan una part dels debats de campanya, tot i que, a hores d'ara, els conflictes sorgits durant el 2018 ja estan pràcticament superats.