Què passarà a les Eleccions Municipals a l'Hospitalet de Llobregat? Francisco Rodríguez, director de la Revista Llobregat, ens ho explica. 

Com és l'Hospitalet de Llobregat?

L'Hospitalet de Llobregat és el segon municipi de Catalunya. Els límits de la ciutat queden marcats per la ronda de Dalt a ponent, la Gran Via al Sud, i el trajecte de la Nacional 340 al nord. En aquest espai quarterat per les vies del tren, i tot sovint torturat per un creixement sense planificació durant el franquisme, hi viuen més d’un quart de milió de persones, constituint la densitat urbana més alta de Catalunya i una de les més grans del mon, amb 20.753 habitants per qulòmetre quadrat. A principis del segle XIX, l'arribada de l'aigua del Canal de la Infanta va estimular l'agricultura i, també, la indústria, sobretot la relacionada amb el tèxtil i la construcció. Durant mol temps l'Hospitalet era anomenat la bòbila de Barcelona. 

Durant la dècada dels anys setanta del segle XX  es va produir el tancament de moltes indústries però, poc a poc,  l'economia s’ha anat recuperant amb indústria química, de mobiliari o electrònica, ubicada majoritàriament en la Carretera del Mig i a la Gran Via Sud. Però allà on destaca econòmicament  la ciutat és en els serveis, els nous hotels, les fires i els centres logístics de distribució. L’Hospitalet bull d’iniciatives culturals i té un teixit associatiu potent i molt actiu. 

Què va passar a les Eleccions Municipals de 2015?

El PSC, amb Núria Marín com a cap de llista va guanyar les eleccions amb 11 regidors. Van obtenir representació vuit formacions, sent C's amb 4 regidors la llista més votada després de la socialista. Després que els dos regidors de Guanyem l'Hospitalet passessin a ser  no adscrits, van entrar a formar part de l'equip de govern. 

La Legislatura

Els debats a l'ajuntament han estat tensos i vius, sobretot pel to d'algunes de les intervencions de Miguel García, lider de C's. Amb els dos regidors de Guanyem a l'equip de govern només els calia un regidor per arribar a la majoria absoluta, i l'alcadessa ha buscat recolzament puntual en diverses formacions polítiques, des de C's fins Esquerra. 

Previsions

Els Socialistes i C's repetiran candidats amb Núria Marín i Miguel García. Iniciativa, EUiA i Podem estan treballant en el programa electoral  i confeccionant les llistes de la nova marca L'Hospitalet en Comú. 

Els debats de Campanya

L'urbanisme pot marcar el debat de campanya de les eleccions. L'oposició retreu les grans inversions al sud de la ciutat, entorn de la plaça d'Europa, en detriment dels barris del nord, i parla d'una ciutat a dues velocitats. Els temes relacionats amb la seguretat i especialment la neteja també preocupen als veïns.