Què passarà a les eleccions municipals a Granollers? Clara Armengol, cap d'informatius de VOTV (Vallès Oriental Televisió), ens ho explica. 

Com és Granollers

Granollers és la capital del Vallès Oriental, una ciutat amb 60.000 habitants, travessada pel Congost. Granollers ha estat un centre rural de primer ordre, que aplegava la pagesia del Vallès Oriental, que encara es reuneix en el famós mercat dels dijous. A partir de finals del segle XIX i durant el segle XX, es comença a instal·lar una important indústria, bàsicament tèxtil, metal·lúrgica i alimentària. Aquesta indústria ha anat minvant a favor del sector terciari. Granollers destaca, també, a hores d'ara, en l'organització de fires. Granollers té una vida cultural molt activa i també esportiva, sobretot al voltant de l'handbol. 

Què va passar a les eleccions del 2015?

Destaca la revalidació de la majoria absoluta de Josep Mayoral, del PSC, que és alcalde des de l'any 2004. Les altres forces polítiques van quedar a força distància, Convergència i Unió amb 4 regidors i ERC amb tres. 

Com ha anat la legislatura?

La legislatura ha estat tranquil·la, comptant amb la majoria absoluta dels socialistes. Pel que fa a la celebració de l'u d'octubre, la postura de l'alcalde Mayoral no va ser obstruccionista, facilitant la utilització dels col·legis electorals. 

Quins debats centraran la campanya?

Els temes mediambientals i la mobilitat seran els més destacats, així com els socials. També es parlarà de l'execució d'alguns equipaments promesos, com el del camp de futbol. 

Previsió de resultats i candidatures

Josep Mayoral es torna a presentar com a cap de llista del PSC. Per Junts per Granollers es presenta Àlex Sastre, que repeteix a les llistes, tot i els resultats desfavorables de l'any 2015. ERC canvia de cap de llista i presenta Núria Maynou, que ja era regidora independent per ERC.