Què passarà a les Eleccions Municipals a Esparreguera? Anna Utiel, redactora de Línia Nord Montserratí, ens ho explica. 

Com és Esparreguera?

Esparreguera és un municipi del Baix Llobregat, de 22.000 habitants, a tocar de Montserrat, en un lloc estratègic de pas, just per on ara transita l'autovia A-2. El poble ha estat tradicionalment agrícola fins a mitjans del segle XIX, quan, gràcies a la bona disponibiitat d'aigua provinent de les nombroses fonts i torrents, comença la industrialització amb la instal·lació de la colònia Sedó, una de les més grans de Catalunya, avui transformada en museu. Esparreguera també compta amb urbanitzacions de segones residències, la qual cosa fa que la població augmenti durant l'estiu. El poble és conegut arreu per la seva Passió, en competència amb la d'Olesa i per tenir un dels campanars més alts de Catalunya, el de l'església de Santa Eulàlia, de més de 60 metres d'alçada. Tot i que l'atur ha disminuït en els darrer any, encara se situa una mica per sobre de la mitjana de Catalunya. 

Què va passar a les Eleccions del 2015?

El PSC va guanyar les eleccions amb 6 regidors, i el seu cap de llista, Eduard Rivas, va ser nomenat alcalde gràcies a un acord amb Iniciativa.

La Legislatura

El govern del PSC i d'ICV, amb nou regidors sobre els 21 del ple, ha tingut dificultats per tirar endavant algunes de les seves propostes. Aquest és el cas de la incorporació en l'Associació del Parc Rural de Montserrat, que va estar rebutjada per un problema de forma referent als estatuts. 

Previsions

L'actual alcalde Eduard Rivas torna a repetir com a candidat del PSC. Iniciativa es presenta com Esparreguera en Comú amb Emmanuel  Ortí, el mateix candidat de les eleccions del 2015. A les llistes de la Cup es presenta la Raquel Montoya. Convergencia es presenta com Junts per Esparreguera amb Jordi Mestres, ERC amb Alfons Puche i el PP amb Carlos García. 

Debats de campanya

El tema del Parc Rural pot centrar bona art de la campanya. Tambe el projecte de l'ampliació de l'autovia A-2 i d'altres relacionats amb les vies de comunicació també comportaran força polèmica.