Què passarà a les eleccions municipals al Prat de Llobregat? Ens ho explica Pau Massip, redactor de Línia Mar.

Com és el Prat de Llobregat?

El Prat de Llobregat és un municipi del Baix Llobregat, amb 64.000 habitants. Històricament, ha estat una de les zones agrícoles més riques de Catalunya, i encara destaca en la producció de carxofes i d'hortalisses de proximitat. Però el que defineix l'estructura econòmica del Prat és la indústria i sobretot els serveis, comptant que el terme del Prat conté les dues infraestructures més importants del país, l'aeroport i el port. 

Quins van ser els resultats l'any 2015?

Primer el PSUC i després les llistes d'ICV han guanyat totes les eleccions municipals al Prat des de l'any 1979, el de les primeres eleccions democràtiques. Luis Tejedor, que és alcalde del Prat des de l'any 1982, no va obtenir la majoria absoluta en el 2015, i va haver de pactar amb els socialistes per formar govern. 

Quines novetats es presenten en aquestes eleccions? 

La novetat més important pel que fa a les candidatures és El Prat en Comú, que substituirà la marca d'ICV, i que aplegarà els membres de Podem. La proposta de Junts pel Prat d'aplegar les tres candidatures sobiranistes no va quallar, així que aquesta formació, la CUP i ERC es presentaran per separat. L'altra gran novetat és que Luis Tejedor no es presenta a la reelecció. 

Les primeres eleccions sense Luis Tejedor

Lluís Mijoler, actual regidor de l'àrea d'Economia, Bon Govern i Transparència de l'Ajuntament del Prat, serà el candidat de les llistes d'El Prat en Comú, després de la retirada de Luis Tejedor. La incògnita d'aquestes eleccions rau en saber si Mijoler aconseguirà revalidar els èxits electorals d'ICV i Tejedor d'aquests darrers 40 anys.