Què passarà a les eleccions municipals a Caldes de Montbui? Clara Armengol, cap d'informatius de VOTV (Vallès Oriental Televisió), ens ho explica. 

Com és Caldes de Montbui?

Caldes de Montbui és un municipi del Vallès Oriental, de 17.000 habitants, travessat per la riera de Caldes i famós per les seves aigües termals, conegudes des de l'època dels romans. Caldes de Montbui ha estat una vila agrícola, però també hi ha indústria tèxtil, metal·lúrgica i relacionada amb la construcció, per l'aprofitament del granit que es troba a tocar de la riera. A hores d'ara el sector terciari i el turisme són els elements definitoris de l'economia local. De fet, el turisme termal ha estat present en el poble des de mitjans del segle XIX. 

Què va passar a les eleccions del 2015?

Les eleccions del 2015 comporten la consolidació de la majoria absoluta d'ERC, encara que amb la pèrdua d'un regidor respecte de les eleccions del 2011. Jordi Solé Ferrando, que és alcalde des de l'any 2007 i eurodiputat al Parlament Europeu, va revalidar el càrrec. 

Com ha anat la legislatura? 

Tot i que, en línies generals, la legislatura ha estat tranquil·la, es va constituir una plataforma ciutadana per anar en contra de la construcció d'un pàrquing al centre del municipi, el pàrquing de les Hortes, que ja ha estat inaugurat. La rehabilitació del centre històric i les accions de promoció turística han estat uns altres dels eixos de la política municipal de l'actual govern. 

Previsió de candidatures i resultats

La gran novetat de les eleccions municipals a Caldes és que l'actual alcalde i eurodiputat al Parlament Europeu, Jordi Solé Ferrando, no es presenta a la reelecció. Les llistes d'ERC estaran encapçalades per Isidre Pineda, primer tinent d'alcalde en la darrera legislatura, Som Caldes repeteix cap de llista, i Junts per Caldes en el moment d'elaborar aquesta informació encara no ha decidit quin serà el seu candidat. 

Quins temes centraran els debats de la campanya? 

Els temes de mobilitat i els de l'aparcament al centre poden tornar a ocupar els debats de la campanya. També els temes socials, en concret el de l'habitatge, seran motiu de debat, atès que el municipi té molt poques places de lloguer i d'habitatge social.