La direcció d’ERC ha remès un correu electrònic als seus integrants amb una projecció electoral sobre unes virtuals eleccions al Parlament al març, correu al qual ha tingut accés El Nacional. Deixa un panorama ingovernable. El resultat, que dóna com a guanyador ERC i en què la CUP rep una bona patacada, prové d’extrapolar el Baròmetre Semestral de Barcelona (pdf), difós aquesta setmana, i el darrer Baròmetre del Centre d’Estudis d’Opinió.

Tot i que fonts de la direcció d’ERC consultades per aquest diari volen treure importància a l’estudi, miren amb lupa els seus resultats. Així, els republicans obtindrien entre 32 i 35 escons, per davant de CDC, que assoliria una forquilla de 28 a 30 escons. En tercer terme, Podem amb 24 o 25 diputats seguits de Ciutadans, que en trauria entre 21-22. La cinquena plaça seria pel PSC amb 13-14 diputats; el sisè lloc pel PP amb 9-10, si fa o no fa com ara. La CUP perdria més de la meitat dels diputats i es quedaria entre 4 i 5.

Tècnicament s'estaria en la mateixa situació que la sorgida el 27S. La suma del que ara és Junts pel Sí aniria de 60 a 65 escons, la mateixa que el front d'esquerres ERC, Podem i la CUP, que no farien majoria absoluta. L'unionisme, que faria entre 41 i 46 escons, tampoc no arriba a consolidar una majoria alternativa.