El 4 de maig és un dia especial... com a mínim pels fans d'Star Wars. Des de fa anys, aquest és el dia escollit per homenatjar la saga més famosa del cinema de ciència-ficció. Una tria que sorgeix d'un joc de paraules en anglès: "May, the 4th", sona gairebé igual que "May the force (be with you)", que es tradueix com "que la força t'acompanyi". Amb tot, aquest any a Espanya la celebració friki ha quedat en segon pla per un esdeveniment que pot fer trontollar la política estatal: les eleccions madrilenyes.

És evident que la tensió és a l'ambient i que tothom vol resoldre la incògnita de com quedarà l'Assemblea de la Comunitat de Madrid. I per això alguns tuitaires han triat invocar les millors ments del país per sortir de dubtes. Vaja, les millors o les més televisives. Com a mínim en el cas de MALACARA, que han decidit utilitzar la força de l'univers per saber que en pensa Antonio García Ferreras.

TUIT MALACARA

Twitter / @malacarasev

Els tuitaires andalusos han canalitzat el seu nerviosisme escoltant analistes, mentre que altres tenen el telèfon d'una empresa de mudances guardat al mòbil per si les mosques. És el cas d'una parella que entrevistada per Dilo!, que si guanya l'esquerra planeja mudar-se a Portugal. Però sembla que no estan molt informats sobre la situació política a la que pot ser la seva nova llar...

Gabriel Rufián vs. Luís Figo

En canvi, qui té clares les coses és el diputat d'Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats, Gabriel RufiánEl republicà s'ha imaginat com serà el futur govern de la Comunitat de Madrid si triomfa la Popular Ayuso. Una broma que li ha costat una picabaralla amb l'exfutbolista Luís Figo, a qui Rufián ha anomenat conseller d'Esports. El líder d'ERC a Madrid s'ho ha pres amb filosofia i fins i tot li ha fet retuit. 

TUIT GABRIEL RUFIAN

Twitter / @gabrielrufian

 

TUIT LUI FIGO

Twitter / @LuisFigo

Els votants de Vox sabran llegir? 

Crit d'alerta d'Iván Espinosa de los Monteros. El portaveu de Vox té por que els seus electors no sàpiguen distingir entre el seu partit i Volt, un partit paneuropeu que es va fundar el 2017. El marit de la candidata del partit d'ultradreta a la presidència de l'Assemblea, Rocío Monasterio, ha acusat als col·legis electorals de voler causar confusió.

TUIT IVAN ESPINOSA DE LOS

Twitter / @ivaneldm

Tot i que el seu tuit pot portar a equívoc, les paperetes estan en aquest ordre per l'ordre de proclamació dels partits, i no hi ha una força obscura que vol perjudicar els d'Abascal. En qualsevol dels casos, sempre és bo llegir la papereta abans de votar. I si tens temps, el programa electoral també. Així ens estalviem equívocs, tu.

En qualsevol cas, i sigui quin sigui el resultat, el dia d'avui ens deixa una cosa bona. S'ha acabat la campanya electoral. 

TUIT RARELEVEN

Twitter / @RareEleven

 

 

Imatge principal, Díaz Ayuso vota a les eleccions madrilenyes / EFE