ERC ha arrasat a les eleccions al Senat a Catalunya, en obtenir, amb el 99% escrutat, 11 dels 16 llocs en competició, entre ells el de l'exconseller Raül Romeva, mentre el PSC puja a la segona posició, en detriment d'En Comú Podem, que es queda sense senadors.

Amb el 99% escrutat, ERC ha aconseguit un senador més que el 2016, en pujar fins als 11 representants: dos a Barcelona, entre ells Romeva, i tres dels quatre que es disputaven a Tarragona, Lleida i Girona, on queda fora l'exconseller de Cultura Lluís Puig (JxCAT), exiliat a Brussel·les amb el president Carles Puigdemont.

El PSC se situa en segon lloc a Catalunya, amb tres senadors - no en va obtenir cap el 2016 per aquesta comunitat -, mentre JxCAT manté els dos que va treure CDC fa tres anys: un per Girona - Josep Maria Matamala, empresari amic íntim de Carles Puigdemont - i una altra per Lleida, Maria Teresa Rivero.

A més de Romeva, que ha sumat uns 900.000 vots a la província de Barcelona, els senadors elegits avui a Catalunya per ERC són Ana Surra (per Barcelona), Sara Bailac, Miquel Caminal i Xavier Castellana (Lleida), Jordi Martí, Elisenda Pérez i Josep Quintana (Girona) i Miquel Aubà, Laura Castel i Josep Rufià (per Tarragona).

Pel PSC, els tres senadors elegits aquest 28A són Manuel Cruz i Elía Toledo, tots dos per Barcelona, i Santiago José Castellà, per Tarragona.