El PP protegirà els responsables de la campanya de bots pro-Casado. Segons publica El diario.es, el partit unionista dona suport al treballador de l'equip de campanya de Casado senyalat com una de les persones que gestiona aquests perfils falsos que fan campanya massiva pel dirigent popular.

El citat mitjà va descobrir que el compte de Twitter de David Díez Nieto estaria darrera alguns d'aquests perfils falsos i, tot i que el partit sigui conscient d'aquest fet, Díez Nieto ha seguit treballant a l'equip de campanya del PP. Es va poder comprovar quan RTVE va captar Nieto felicitant Casado pel debat a la televisió pública espanyola. 

Quan es van descobrir els bots, el PP va negar qualsevol relació amb aquests comptes ficticis: "El PP no té comptes falsos. Però hi ha simpatitzants i militants que a casa seva fan el que volen", va declarar el partit. De la mateixa manera, la formació unionista va descartar iniciar una investigació: "En el cas que aquests perfils no siguin reals, no tenen relació amb el Partit Popular, per tant no ens correspon la investigació".

A més de Díez Nieto, un militant de Nuevas Generaciones, José López Puy també va ser detectat com a sospitós de tenir un altre percentatge de comptes falsos. La resta de gestors de la xarxa de bots no han estat descoberts, segons els investigadors es deu a que han estat més cauts.

Les sospites de l'ús de bots les va aixecar una fotografia d'un estudiant mexicà assassinat que, suposadament, era el propietari d'un perfil que replicava contingut sobre Pablo Casado.