El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha exposat aquest dissabte en campanya que "a Catalunya no hi ha un problema d'independència sinó de convivència". "No es resol amb la confrontació que és el que fa el PP i Ciutadans", ha ressaltat.

La solució per al líder del PSOE és la Constitució: "Es respon amb diàleg dins de la Constitució".

Així, també ha ressaltat que la victòria del PP, Ciutadans i Vox suposaria un retorn a la corrupció, les retallades i la confrontació territorial, i ha negat que el partit d'Abascal sigui res "nou" ni distintiu a l'antiga Fuerza Nueva de Blas Piñar.

"Però què tenen de nou? Si ja estava Blas Piñar i Fuerza Nueva", ha plantejat el president en aquesta segona jornada de campanya davant de més de mil persones al centre de congressos d'Arona (Tenerife).

D'aquesta manera, Sánchez ha posat èmfasi en el fet que "la dreta de tres sigles" actuarà amb un "bloc" si suma una majoria parlamentària i que, davant del "triple risc" que representa, el PSOE significa una "triple oportunitat".

"Davant de la desigualtat, justícia social; davant la corrupció, neteja i davant la confrontació, convivència", ha exposat el candidat socialista que "veient el que plantegen les tres dretes" ha demanat el vot "als que mai no han votat PSOE però que sempre han pensat en el progrés d'Espanya".