"El que tinc molt clar, i a més ho dic de manera sobria i serena però també molt determinada, és que si hi ha un nou trencament de l'ordre constitucional o de l'Estatut d'Autonomia a Catalunya, l'Estat social i democràtic de dret liderat per aquest govern actuarà amb tota la contundència i amb proporcionalitat davant del desafiament que es plantegi". Així s'ha expressat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, aquest diumenge al diari Hoy en plena campanya electoral per a les eleccions generals del 28-A.

Sobre l'article 155, Sánchez ha declarat que "és constitucional". D'aquesta manera, constata que "som un govern que aplicarà i farà complir la Constitució en tot el territori".

"L'independentisme sap que la independència no es produirà. A mi el que m'agradaria és que els seus líders siguin valents i els diguessin a la seva gent: Us hem enganyat", ha espetat.

"Seria un exercici de noblesa i transparència dir que aquesta no és la via i que haurien de tornar a la via de l'autogovern, que és el que més agrega i el que més uneix a la societat catalana", ha detallat.