En l’últim dia de campanya, el govern espanyol avisa: el 28-A els ciutadans estan convocats per “decidir el seu futur i quin tipus de país volen”. En la seva compareixença posterior al Consell de Ministres d’aquest divendres, la portaveu Isabel Celaá ha evitat fer més valoracions de les necessàries sobre les eleccions generals d'aquest diumenge. Però sí que ha demanat un resultat “clar” per evitar el bloqueig del 2016.

“Després d’una intensa campanya, la ciutadania té elements de judici per decidir el seu futur i quin tipus de país vol”, ha defensat la ministra portaveu espanyola. Ha recordat l’impàs posterior a les eleccions generals del 2015 i ha afirmat que “el que desitgem és que la decisió dels ciutadans sigui clara i el nou govern pugui posar-se a treballar com abans millor i amb plenes competències”.

Però, més enllà de tot això, Celaá no ha volgut entrar en més valoracions, tampoc sobre el fet que Pablo Casado hagi obert la porta del govern espanyol a Vox. “No hi entrarem, perquè és campanya”, ha justificat. Malgrat tot, ha apuntat que “l’opinió que tenim sobre l’ultradreta ja és coneguda”.

Finalment, després del crim masclista d’aquesta setmana a les Canàries, la portaveu espanyola s’ha compromès a continuar lluitant contra aquesta xacra: “No defallirem. Les dones no estan soles. Hem d’aturar aquest masclisme”.

Aquest ha estat l'últim Consell de Ministres abans que el govern Sánchez entri en funcions, quan tindrà molt limitades les seves facultats executives. Sí que ha deixat clar que se sotmetrà al control de les Corts, a diferència del govern Rajoy quan estava en funcions.