El Front Republicà no aconsegueix entrar al Congrés dels Diputats. 1 mes després de la seva creació, la coalició formada per Poble Lliure, Som Alterantiva i Pirates de Catalunya i liderada per Albano-Dante Fachin no entra a la cambra espanyola.

Amb el partit de Fachin en fora de joc, Esquerra Republicana i Junts per Catalunya seran les úniques forces independentistes amb representació a Madrid. El sobiranisme, doncs, no podrà comptar amb una coalició que prometia bloquejar qualsevol investidura que no reconegués l'autodeterminació de Catalunya i garantís la llibertat dels presos i exiliats polítics. En un escenari on tot apunta que el PSOE necessitarà pactar amb les esquerres i els independentistes, el paper de la coalició republicana podria haver estat clau. 

Un petit fracàs

Tot i que la coalició té poc més d'un mes de vida, el partit liderat per Fachin aspirava a entrar al Congrés amb 9 o 10 diputats -segons ells mateixos van assegurar- una xifra poc realista que finalment quedarà en no res. Tot i això, cal dir que diverses enquestes donaven 1 o 2 escons a la coalició i, de fet, el sondeig previ de TV3 vaticinava que Fachin podria representar el seu partit a Madrid.

Finalment el Front Republicà no ha aconseguit prou vots en cap de les 4 províncies catalanes. Barcelona, on ha estat la vuitena força més votada per darrere del PSC, ERC, En Comú Podem, C's, Junts per Catalunya i VOX, ha estat la província on han estat més a prop d'obtenir representació, però finalment l'ultradreta li ha guanyat la partida.

En l'acte de seguiment electoral que la coalició ha organitzat al Casino l'Aliança del Poblenou de Barcelona, Fachin ha volgut agrair als votants les més de 100.000 mostres de suport que han rebut d'arreu de Catalunya i, tot i que el seu grup no ha entrat al Congrés, ha assegurat que "ho tornaríem a fer". 

Fachin, a més, ha tret pit dels resultats tenint en compte que la campanya "ha costat 30.000€" i ha tingut "el boicot dels mitjans".