"La independència és imparable". Amb aquesta contundència s'ha expressat el número u de JxCat al Congrés per Girona, Jaume Alonso Cuevillas, en l'acte d'aquest dissabte al vespre a Puigcerdà on també ha asseverat que Espanya sap que la independència és "irreversible" i que "ja no és moment" d'anar a Madrid a pactar uns pressupostos.

En la mateixa línia, Cuevillas ha carregat contra la triple dreta (Cs, PP i Vox) i, de la mateixa manera, contra el PSOE: "Tenim una dreta: VOX, PP i Cs, que són exactament el mateix. Tenim una suposada esquerra, que diu exactament el mateix. La dreta suma 155, però el PSOE amb qualsevol combinació també suma 155".

El lletrat ha fet una crida a les urnes de cara a les eleccions generals del 28 d'abril i ha assegurat que perquè aquestes siguin un èxit "els 2 milions de persones de l'1 d'octubre hem d'omplir les urnes de paperetes grogues".

Per la seva banda, la número dos de la llista de JxCat al Congrés per Barcelona, Míriam Nogueras, ha avisat que el 28-A serà un plebiscit entre l'1-O i el 155. La vicepresidenta del PDeCAT ha advertit que les eleccions espanyoles no decidiran entre extrema dreta i Pedro Sánchez (PSOE), perquè es decidirà sobre Catalunya: "O democràcia o repressió". La cap de llista de JxCat al Senat per Lleida, Mayte Rivero, ha carregat contra ERC, a qui acusat de "tatxar uns d'herois i altres de traïdors"