No ha estat fins al quart dia de la campanya de les eleccions generals que la immigració ha sortit com a tema. Ha estat novament de la mà de Pablo Casado, que aquest cop ha culpat Pedro Sánchez d'un augment del 170% per un suposat "efecte crida". El líder del PP ho ha atribuït a l'acollida del vaixell de rescat Aquarius el passat mes de juny, que segons ha dit va fer augmentar l'arribada d'immigrants irregulars.

En un acte des de Les Palmes de Gran Canària, el dirigent conservador ho ha descrit com la "pitjor onada migratòria" des de Zapatero. I ha atiat el discurs de la por: "Estem davant d'una onada. No és qüestió d'alarmar, però s'està produint". Ha assenyalat que l'any passat van arribar 65.000 immigrants, enfront dels "amb prou feines" 30.000 de l'any anterior.

És per això que Casado s'ha erigit en defensor d'una "política ferma" de fortificació de les fronteres, i també "solidària" amb Àfrica. La seva recepta ha estat reforçament de les fronteres a Ceuta i Melilla, la dotació als cossos policials de l'Estat i l'increment de la cooperació amb els països africans amb un "pla Marshall".

Per altra banda, sobre els primers dies de campanya, el candidat del PP ha alertat que la tònica està sent la "violència", emparant-se en l'escridassada a Cayetana Álvarez de Toledo a la UAB o els incidents d'Albert Rivera al municipi basc d'Errenteria. Ha aprofitat per reclamar a Pedro Sánchez "mesures urgents".