La cap de llista per Barcelona del PSC a les eleccions generals, Meritxell Batet, ha assegurat en una entrevista a TV3 que aplicar l'article 155 ara "seria inconstitucional i no es podria justificar". De la mateixa manera, la candidata socialista ha criticat les formacions que opten per una aplicació immediata del 155: "no ha de servir per suspendre, 'de facto', l'autogovern d'una autonomia".

Batet ha explicat que Catalunya és un dels principals temes de la campanya ja que "és un dels principals problemes polítics que hi ha damunt la taula", igualment ha matisat que des de que la seva formació està al capdavant de la Moncloa "es parla cada dia de Catalunya".

En la mateixa línia, la candidata del PSC ha carregat contra les formacions que "viuen del conflicte amb Catalunya" i ha matisat que el PSOE "veu que hi ha un problema i el vol superar". Ara bé, Batet només dona una solució per posar el punt i final al conflicte català: "diàleg dins la llei o diàleg dins la llei".

Batet ha aprofitat l'entrevista per deixar clar que els socialistes no contemplen la possibilitat d'un referèndum d'autodeterminació: "Nosaltres proposem votar un acord, no una ruptura" i ha afegit que "els independentistes saben que mentre Sánchez governi no hi haurà reconeixement del dret a l'autodeterminació o un referèndum".

La candidata opta pel diàleg i "pels grans consensos" i, sobre la possibilitat de dialogar amb la presència d'un relator, ha indicat que per part dels socialistes "no hi ha inconvenient que hi hagi un relator, però amb el referèndum sobre la taula, no hi ha negociació possible", ha subratllat una vegada més.